1P 幣
哭`
呀媽唔比我養/_______\
但係我好想養/_______\
希比xHeBe 2009-9-8 03:42:23 PM
唔俾都沒計嫁-.-.. 一係你買哂野 番來...  睇下佢會點a_a
檸啡 2009-9-8 04:57:57 PM
唔俾都沒計嫁-.-.. 一係你買哂野 番來...  睇下佢會點a_a
希比xHeBe 發表於 2009-9-8 03:42 PM

佢會遺棄隻鼠!:013:
黑布娃娃 2009-9-8 06:13:20 PM
#2既會員
唔係幾好啦~真係嬲起上黎~要佢即時掉左佢嫁= =""
vincent 2009-9-8 08:05:29 PM
你可以同你媽媽傾下`
話比佢知你唔係玩玩下`
wesky 2009-9-8 08:44:09 PM
同佢講你點解想養
養倉鼠對你有咩益處, 如學習責任心, 關愛等等
SIU童 2009-9-8 10:24:44 PM
我呀媽之前都唔俾我養....我話幫朋友養住先....養養下就養左2個月了-__-
你可以試下講俾媽媽知養倉鼠可以培養責任心....愛心等等!!!
多說倉鼠益處!!
乂小音v3v 2009-9-9 04:22:46 PM
唉...
我同佢講我會照顧佢,我會對對佢好好,
我出年一家升返b班等等
但係佢地唔聽...
嫣嫣;) 2009-9-10 11:53:52 AM
我本來baba都唔比><
但係我話可以培養責任心…
之後baba就同我去左金魚街買第一隻倉倉啦
而家都第二隻啦>w<
雪(3 2009-9-12 11:33:38 PM
唔俾都係無辦法...
試試說服佢啦,...唔係就等您獨立了再養啦~
唔係到時買左返去...掉左佢會好慘的:022:
q1w2e3r4 2009-9-13 01:05:50 AM
慢慢黎啦。。等你大個有自主權咪養LO∼∼
wesky 2009-9-13 01:39:11 AM
一係同佢地講  下年升得返 b 班 或 成績考得好好 就俾你養 @@
ms_babii 2009-9-14 06:57:19 PM
我牙媽同你牙媽1樣/0\
hks29 2009-10-30 08:16:29 PM
停一停!諗一諗!要養就要有責任去照顧佢!佢病親或姐受傷你可能要比一筆費用去同佢看獸醫!
自已諗清楚先好養!!!你有責任心,我相信你呀媽會比你養!!!
珮兒 2009-10-31 05:45:39 AM
其實父母唔比自己既小朋友養寵物係一件好平常既事!

第一要考慮經濟問題
第二係責任感,因為好多小朋友初初都會好興高采烈,但係好快就會忘記左,將小動物放埋一邊唔理佢,最係只係父母照顧返D寵物

小音,我事先聲明先唔係話你無責任感,唔好誤會我既意思呀…

不過都要企係父母立場諗下,佢地唔比係咩原因,而家養唔到0姐,咪等過多幾年先養,真係到你有能力個時,你買野比鼠鼠個時都可以唔需要求人(父母),到時買咩比鼠鼠都得啦!睇醫生既費用都係一個大問題黎架…

快速發帖