因為我隻鼠 係寵物店新買的,都有d廋,所以想比d動物蛋白佢

請問 倉鼠可以喂 蝦干嗎 ??

我果d係喂魚 用的蝦干,日本野黎...都唔平 :074:

照計 ...應該比任何 動物性飼料都來得衛生 !

我會 剝左縠先比佢食,佢一見蝦就發晒癲咁..搏晒命又搶又咬..:076:

有人同我一樣喂 蝦干嗎 ?
wesky 2009-9-11 06:42:42 AM
有標明係倉鼠的零食嗎?
含鹽份?
hh0 2009-9-11 11:09:36 AM
鼠鼠瘦, 可以餵高營養高蛋白質鼠糧
例如mazuri, 適合幼鼠
間中俾d 麵包虫佢食
餵魚用既蝦干不太好吧
dead 2009-9-11 03:52:24 PM
有標明係倉鼠的零食嗎?
含鹽份?

無鹽的,是淡水蝦 做的
我自己都食過隻..淡味的

雖不是倉鼠糧,但市面上出的倉鼠食品 亦不見可 100%相信..(尤其果d香港or大陸牌子 大陸造的 :050: )

所以...才這樣問問大家意見..
dead 2009-9-11 04:06:18 PM
鼠鼠瘦, 可以餵高營養高蛋白質鼠糧
例如mazuri, 適合幼鼠
間中俾d 麵包虫佢食
餵魚用既蝦干不太好吧

thank you 版主意見~

因之前看過有倉鼠蝦干售賣,
自己就想..喂那些不明來歷的蝦,倒不如我自己這個日本牌子的..
上網一查下....感覺不錯 :060:

(這個蝦干的 網絡上資料)
特點
礦物質豐富: 神陽蝦採用含有豐富鈣質的新鮮黑殼蝦作原料
嚴選含有最多天然蝦紅素的藻食性新鮮黑殼蝦作原料,所以神陽蝦含有豐富的蝦紅素及類胡蘿蔔素
加豐富的維生素:應用生物微囊技術把維生素複合體強制滲入到神陽蝦體內。 丰富的维生素,能保证观赏鱼类的健康及色彩处于最佳状态。
不破壞細胞的真空冷凍乾燥技術加工:應用-45℃的超急速冷凍系統加工,再利用真空昇華,確保了神陽蝦所有的營養成分

粗蛋白           粗纖維          水分             灰分             粗脂肪
58.8%           7.2%       3.7%         22.8%          6.2%

使用原料
黑壳虾、维生素E、维生素C、维生素B1、维生素B2、
维生素B6、维生素B12。

快速發帖