話說上幾星期妹放佐小b(男小灰)同小紫(女小紫)一齊玩佐15mins到....
點知! 小紫金朝生佐bb!!
唔知幾多隻...味睇.....因為唔想嘈到佢....
之前仲以為係小紫食欠多佐野,肥佐....點知..估唔多15mins都可以.....
好內疚.-3-
依家我要點做??
wesky 2009-12-10 07:42:50 PM
15min 夠曬啦 = =
至少頭10日唔好騷擾佢, 拎左個轉轉出黎, 俾多d糧鼠媽
可以去寶典睇下文
q1w2e3r4 2009-12-10 10:09:15 PM
遲d買多d 籠啦..
crystal_xd 2009-12-12 04:52:26 PM
你養唔養到咁多先-__-"?
如果你養唔到既話,
我諗你應該搵定一兩個鼠b主人幫你take care你d鼠b(當然係d b咁上下大先!)

你近兩個星期唔好騷擾小紫住!
你而家放條毛巾o係小紫個籠上面同埋周圍,
令小紫個籠陰d,
佢先會冇咁驚,
同埋你放毛巾果陣唔好咁明顯,
你要細聲d,
如果佢訓緊覺,
你就可以靜靜地望一望有幾多隻b,
之後放好條毛巾就好行開啦!
唔好成日行去諗住睇下有幾多隻鼠b呀!
因為鼠媽(小紫)會覺得好緊張嫁!
鼠媽(小紫)一緊張佢好有可能唔餵奶或者食晒佢地!
同埋你如果要行去鼠媽個籠周圍都要細聲呀!

總而言之::你而家要將鼠爸個籠或者其他鼠鼠既籠拎開d,
放好鼠媽個籠既毛巾,
你做野既時候一定要細聲,
唔好令鼠媽緊張,
係鼠媽訓覺果陣加好晒d野食同埋水!!
gina 2009-12-12 05:49:58 PM
thx;] 我會好小心
crystal_xd 2009-12-12 10:48:55 PM
唔洗唔該!
最緊要養到d鼠b肥肥白白呀!!!

快速發帖