呢到咩都有,
唔要倉鼠又有佔左80%
個小型既動物你地就當佢係公仔咁玩法
真係比你地玩死 佢地都有生命嫁!
雖然佢地賣番黎係好平,但係都唔好玩玩下阿!
生左成兜倉鼠bb,又比人 買同性唔得既咩 ?
我都有養開動物真係愛惜動物既人真係唔多!
至少zizi都只可能係少數既人maybe只係30%,
而放棄動物既人接近100%,你地真係要多謝領養既好心人!
亦有人係初養者,拎黎玩下!呢d係我係3男所見既野
唔識養 = 唔好養
無得養 = 唔好養
無錢養 = 唔好養
養動物前考慮清楚;o
0772 2009-12-19 03:21:12 PM
我系3男見過._.
有個人就想領養多一隻8-10個月大既小灰番去,陪佢隻鼠.
跟住比人狂插-,-
佢開左一個POST,就話如果隻鼠整親可以...做,佢又冇啦啦話佢個FD隻鼠整親-,-
講野9吾搭8 ._.
跟住又比人狂插-,-
jojo199749 2009-12-19 04:42:09 PM
哎,,,尼個世界真系乜人都人架...小妹妹...你懂事就好啦
【細賢】 2009-12-19 06:52:54 PM
而家愈黎愈多d唔識養倉鼠既人..唔止d令仔令妹..連d十幾廿歲既人都有-口-"
TinG 2009-12-19 09:18:20 PM
唔養比人個d主人都叫 ' 還可以 ' only,
聽講有d人會用水浸死自己d 鼠...
wesky 2009-12-19 09:58:24 PM
如果有心, 唔識可以學, 無人一開始就識養既, 睇你有冇心
androgynymc 2009-12-19 10:25:02 PM
2# 0772

:013:
5P d人真係mk到冇朋友
androgynymc 2009-12-19 10:27:43 PM
4# 【細賢】

佢地有收入
認為15蚊就係值15蚊
ai
androgynymc 2009-12-19 10:32:29 PM
5# TinG

以前d pet shop都係咁
宜家應該冇

因為多左好多人買左一隻鼠女就生b
:068:
吃不到的蘋果 2009-12-19 11:49:32 PM
那與人的年歲無關~

那根本就是他們的態度問題

以為值錢平就可以輕視他們= =
jojo199749 2009-12-20 09:12:41 AM
哎...珍惜生命.
ashleywu_dyd 2009-12-28 10:34:35 AM
價 值 觀 既 問 題 ;
有 冇 $$ 刀 好 ;
要 隻 寵 寵 返 黎 洗 吾 洗 $$ 刀 好 ;
距 地 覺 得 自 己 高 動 物 1 等;
就 會 毫 不 留 情 . 用 自 己 認 為 岩 戈 套 擺 落 寵 寵 度 .\/.

快速發帖