新年啦..半夜訓唔著..一直都耿耿於懷點樣為薯仔整個2樓,因為見佢玩黎玩去響一樓好似好悶咁..
於是乎突然醒起..是wo~有個舊底盤ga wo~~於是乎就諗DIY 啦..HEHE~~最終就是咁啦^^用膠箱養鼠鼠,唔好浪費空中呢一塊「空間資源」^^..

DSC04296 [800x600].jpg (22.59 KB, 下載次數: 68)

用具是薯仔ge 舊屋底盤同咪索帶幾條...依舊是鑽孔用索帶吊起..其實大家如果DIY可以用下d 保鮮盒之類的盒.堅 ...

用具是薯仔ge 舊屋底盤同咪索帶幾條...依舊是鑽孔用索帶吊起..其實大家如果DIY可以用下d 保鮮盒之類的盒.堅 ...

DSC04297 [800x600].jpg (29.98 KB, 下載次數: 68)

初裝示意圖..~~

初裝示意圖..~~

DSC04298 [800x600].jpg (33.57 KB, 下載次數: 66)

新屋布局1

新屋布局1

DSC04299 [800x600].jpg (38.06 KB, 下載次數: 67)

新屋布局2邊個好d??

新屋布局2邊個好d??

DSC04300 [800x600].jpg (39.22 KB, 下載次數: 67)

最新修改,降低2/F,費時佢撞到屋頂

最新修改,降低2/F,費時佢撞到屋頂

jojo199749 2010-1-13 11:21:29 AM
但系你吾怕2floor太低..
而薯仔會[走老]咩!?
64332151 2010-1-13 12:02:09 PM
冇錯冇錯~~

你唔驚佢走出離咩!
Vicky 2010-1-13 12:25:16 PM
我係怕佢會係二樓跳落黎多D~
q1w2e3r4 2010-1-13 04:25:22 PM

HEHE~~唔怕!我上邊有蓋可以蓋住ga..!
我都主要是整個2樓俾佢多個地方上落je~~不過大家ge 擔心都有道理..好!一於降低2樓先..
珮兒 2010-1-14 12:06:41 AM
我覺得糧兜放係2樓空間大d!

點都好,加返個格仔網or透明膠板係面安全d,因為呢個高度都有機會走佬!
q1w2e3r4 2010-1-14 09:19:40 AM
6# 珮兒
有膠板啊..^^
jojo199749 2010-1-16 11:33:25 AM
我中記得我之前個個鼠..
可能怕跌..
從來都吾上去2樓=3=
q1w2e3r4 2010-1-16 12:38:55 PM
8# jojo199749

嘿嘿..你隻鼠鼠咁有性格ge?我果隻就周圍爬^^
jojo199749 2010-1-16 10:45:04 PM
有性格..xd
我話我個鼠怕跌就差吾到xd

快速發帖