1P 幣
1.養小天要買咩??(籠係唔係普通倉鼠籠得唔得?)
2.糧要食咩??
3.小天係唔係日日沖1次涼??
4.糧食係咪食完就加?
5.小天易唔易生病??
10.養小天有冇咩要注意??
大家幫幫手
wesky 2010-3-17 08:44:55 PM
你睇下資料先...
牙健__ 2010-3-17 08:47:59 PM
唔係好明~
可唔可以講比我知~
檸啡 2010-3-18 12:58:17 AM
哈哈哈哈哈哈~~~~~
想知?
小天有半個人咁高~你要俾你間房佢住~
食咩?食虫啦~食屎啦~食膠啦~咩膠?主人大把有得俾
涼就唔洗沖咖喇~沖左隨時冇命
糧唔洗加~就餓死時會自己咬你幾啖~然後講聲:多謝主人
易病丫~佢冇貓咁好彩有9條命~得半條命~唔死都汁返身彩
注意咩?最重要係小天要識揀主人呀!

p.s 先向各位小天主人,版主及管理員致歉
但如果有眼睇既~都會明我點解會咁講野
牙健__ 2010-3-18 05:39:24 PM
樓上好串- -
牙健__ 2010-3-18 06:08:01 PM
真係...
唔話人知咪算lo...
咁串把鬼~
laam_iris 2010-3-18 07:57:32 PM
樓上呀樓上....都唔知好嬲定好笑..
你自己搵下資料先啦..你連自己搵資料ge心都冇..只係上黎問..
試問你點令人覺得你有能力照顧小天呢
俾人串都要反省一下= =''
牙健__ 2010-3-18 08:08:32 PM
好...我會反省反省= =
不過佢都唔洗咁串嫁...
Vicky 2010-3-18 11:16:28 PM
你依然都係唔明點解人地要串你......=.=
檸啡 2010-3-19 05:46:57 PM
哈~
我曾經講過:我地俾到既只有意見,而實際行動就要靠自己
我的確每條問題都有解答樓主,
如上所見,答既未必係正確
同樣都係一大堆文字,同樣在網上看到的從而學習
簡簡單單在頁面都看到各樣小寵的寶典,
自行kick幾下就睇到既答案,就是如此簡單

對!我回覆的答案解答唔到樓主想要知道的
但顯示出來的,是一種態度!
即使係養任何一種小寵,最基本的了解
少少的為將來想養的小寵去搜集一下資料,很難嗎?
答我難的,那要好好照顧小寵的一生,這個責任你何以擔當?

什麼都不懂也行的,結果是小寵換來什麼的生活...可想而知

當然感到有點為難你吧?!
但如果最最基本的也做不到,
我寧願盡快打消你的念頭!放過未知命途的小寵..

HOHOHO!近來我已甚少回覆貼子了
但當我路過,有令我睇唔過眼的貼時,
盡管更多的文字,更差的態度,我也會奉上
TinG 2010-3-19 11:36:20 PM

errrrrrr.. 我都小回 post 喇, 但見到你我都要出下手.
個日上黎睇 post 已經見到個全部最新既 post 差唔多都係你出既,
睇下係唔係 ergent 野啦, 原來都只不過係 basic 野.

有時d 野, 問清楚係應該, 但係都要睇下自己有冇能力去解左個問題佢,
解唔到既, 再出聲 , 咁先會要到你想要既 reply.

我唔可以promise 到你zizi 既人答你既野都係岩, 所以你更要自己做 reserch, 出去睇下望下,
而唔係坐係部電腦前等人地同你搞好哂d 問題啊..

p.s   普通倉鼠籠點樣可以養到天天先, 鼠鼠先得個手心1-2/3咁大, 天仔都有手掌咁大啦, 咁住唔住到呢?有時 d 野, 用下自己常識都知道 ans 咖喇, 你去寶典自己跟番 topic 睇, 我相信你唔會再問哩d post咖喇. 加油喇.
牙健__ 2010-3-28 08:29:08 AM
thx~
我會嫁啦~

快速發帖