如上題...
我想領養一隻小天...
幾大都無問題
lamzizi 2010-4-18 11:10:05 AM
你知道小天幾多野先?
唔係話打擊你定係乜野, 但係你未養過(應該係未?), 一定要做足功課先
同埋你話想領養, 都要話俾人聽你知道幾多, 人地先安心交比你架嘛
drumlouis 2010-4-18 11:12:59 AM
~.~ SO SAD
隻小天一定悶死~~
小天係100%群居動物
你竟然淨係想要一隻 -.-
樓主 你又養倉鼠又養小天
一陣D倉鼠比小天嚇死哂咁點 - -?
加上你屋企有冇咁大可以比佢咁樣走
再者小天係日行性動物 你要有番咁上下時間陪佢喎
小鈴 2010-4-18 11:22:56 AM
即係呢我覺得~你養鼠的知識都好似唔多足夠...
你仲要養埋小天呢~我怕你會好亂~鼠鼠同小天照顧有差別~
而且你經濟能力夠嗎??小天又要另外再買不同的用品~
我怕你會搞亂..到頭來傷心就唔好啦0.0
我勸你認真考慮清楚先!!
lamzizi 2010-4-18 12:43:57 PM
~.~ SO SAD
隻小天一定悶死~~
小天係100%群居動物
你竟然淨係想要一隻 -.-
樓主 你又養倉鼠又養小天
一陣D倉鼠比小天嚇死哂咁點 - -?
加上你屋企有冇咁大可以比佢咁樣走
再者小天係日行性動物 你要有番咁上 ...
drumlouis 發表於 2010-4-18 11:12 AM

佢未養過, 兩隻咪仲衰
wesky 2010-4-18 12:50:04 PM
5# lamzizi

我都係咁話 = =
有心養就學下點養, 無人一開始咩都識既
drumlouis 2010-4-18 12:55:04 PM
6# wesky

對唔住- - 我唔記得樓主唔係萬能 Orz!!!!
都係倉鼠好d =]  永遠支持小露寶!!!!! ^^
檸啡 2010-4-18 07:17:18 PM
話自己養左4隻鼠~見到有鼠領養時又話想要
身邊的鼠都未養得惦仲學人話養小天
根本連小天有幾大隻都未必知!
見你唔識養小寵~又擁躍話領養依樣領養果樣
如果真係俾你周圍領養到?開始唔相信係要黎養...轉過手唔知去左邊?
係~我係亂嗡靠估靠嚇!
但d唔知你係咩人時又俾左你領養時~
1.你唔係養~d小寵唔知去左邊
2.真係你養~但仲慘過唔知去左邊

養左3年!乜都唔識既
我絕對唔信任人地既小寵無辜地交到你手!
我話得你多~但你只答過話我串你~其他問題1句都唔敢答?!
見愈黎愈多人浪費時間用心答你咁多問題~
見到zizi-land好似俾人惡作劇咁~我實在冇眼睇落去!
lamzizi 2010-4-18 09:10:30 PM
8# 檸啡

我初頭回呢個post諗住好聲好氣, 後來見到有人送草, 但係冇講明係t草定a草
跟住樓主話想要, 我就覺得佢好唔應該
真係想養就唔該自己去買, 而且包草係a草定t草都唔知, 佢可能連有咩分別都唔知!

我養鼠養左5個月咋, 我識o既野都多過佢, 答到佢d出街籠係咩價, 答到佢可以o係邊買轉
呢d係倉鼠用品呀可? 我冇搞錯嘛? 點解樓主係倉鼠用品版見習版主, 知o既少過我呢個會員仔?

講返小天,
我冇諗過養小天, 我都知小天食o既a草同t草唔同, 咁樓主又知唔知?
小天好多唔識去廁所, 尿量又多, 要日日清籠, 樓主有冇咁多時間?
樓主係學生一名, 倉鼠同小天o既醫療都唔知負唔負擔得起
又話屋企人唔比去咁遠, mk都唔得, 咁如果d鼠病左去邊睇醫生?

連你自己o個版, "倉鼠用品"你都未搞掂, 你要學埋養小天真係有排

快速發帖