睇佢成個籠都冇開左既瓜子._.
但係其他糧都有食;
正常倉鼠仔吾係都中意瓜子架咩-0-?
佢係吾中意食定吾識開泥食._.

佢依加識食喇<:
我幫佢開左兩粒不過吾拎出泥;
佢依加識開喇(:
好野;佢牙仔冇事;
好野;佢同正常鼠鼠一樣xd
lela 2010-4-21 05:57:54 PM
我認為它不喜歡吃瓜子,如果它可以吃其他食物,也沒關係。有一些倉鼠不喜歡吃瓜子
drumlouis 2010-4-21 07:11:42 PM
lela講既野都有道理   但唔食瓜子既倉鼠個案較少
我覺得佢有可能係飲食唔平衡所致..
我認為  而家先要抽除所有既小食  淨係比主糧鼠鼠食
過2-3星期之後 就開始比小小瓜子 .... 應該就可能解決問題
如果仲係唔食 就有可能佢真係唔中意...
除左瓜子佢地中意食 .. 谷類食物佢地都係中意食
小鈴 2010-4-21 08:12:39 PM
佢其他糧食得多嗎0.0???定係最多都只係食得少少???
你可以試下開埋粒瓜子比佢食下~如果佢都唔食~可能有d問題..
asd26900200 2010-4-21 08:27:37 PM
睇耐d lor
可能遲d佢會食
愛娜(: 2010-4-21 08:36:48 PM
我開左一粒比佢~
佢又食喎._.
我比都係主糧;;不過佢裡面有瓜子
我驚係佢吾識開._.
其他都係吾食太多;
不過多過瓜子
小鈴 2010-4-21 09:17:35 PM
我開左一粒比佢~
佢又食喎._.
我比都係主糧;;不過佢裡面有瓜子
我驚係佢吾識開._.
其他都係吾食太多;
不過多過瓜子
愛娜(: 發表於 2010-4-21 08:36 PM

佢其他野加埋食幾多度???
lela 2010-4-21 09:20:31 PM
可能是它像保持身體健康,的因此它不吃瓜子,只在開玩笑。haha
小鈴 2010-4-21 09:32:39 PM
如果佢食得唔多的話~我估牙仔可能有問題..
愛娜(: 2010-4-23 06:29:12 PM
佢牙有問題?
有冇咩原因架?
我今日見佢,,都有一兩粒瓜子係開左既
不過佢好似吾係食好多野咁
由買佢返泥到依加
都好似食得好少
吾知係因為佢細個定有事._.
睇佢d便便又好正常-3-
都有飲水,就好似食得少d
lela 2010-4-26 06:12:47 PM
它不喜歡吃
小鈴 2010-4-26 06:57:52 PM
佢牙有問題?
有冇咩原因架?
我今日見佢,,都有一兩粒瓜子係開左既
不過佢好似吾係食好多野咁
由買佢返泥到依加
都好似食得好少
吾知係因為佢細個定有事._.
睇佢d便便又好正常-3-
都有飲水,就好似食得少d
愛娜(: 發表於 2010-4-23 06:29 PM

如果可以~你睇下佢d牙仔生得正唔正常~有時可能太長/太短~我之前見過d圖~話隻鼠d牙仔~可能上面彎/下面彎左~咁就有問題嫁啦...不過我諗要再搵下果個網先= =~萬一d牙仔太長~會有生命危險..
小鈴 2010-4-26 07:00:43 PM
我搵到果個網啦@@你可以去參考下!!
http://www.wretch.cc/blog/wyf1205/12106812
lela 2010-4-26 08:52:43 PM
個網 ok wor (support useful)

快速發帖