之前我去camp啦...之後就擺咗幾多糧下比我隻糖糖既...
咁我係用oxbow加蟲蟲加瓜子比佢...
咁反到黎啲蟲蟲同爪子食曬...得反一半淨糧...
咁其實都好多淨糧係入面...咁就星期4到而家都好忍心咁冇喂佢...因為一直都好多...
直到岩岩心軟啦...因為我見好似一直冇點食過咁...擔心...
之後我加糧果陣佢一邊咬屋...
之後我見到佢已經勁瘦...其實佢一直都係瘦...因為我一直都keep住唔比佢食太多蟲蟲同瓜子...
但佢好似真係瘦咗好多...!!!
重點係我又見佢肚下面近左腳突起咗!!!
因為之前幾隻都係病死...一隻就送咗比人...冇一隻係自然死!
我真係好驚...雖然佢好惡...成日咬我...但係我仲係好鍾意佢...
我一路以為呢隻終於可以比我陪到佢終老...
佢下面無啦啦突起好似有bb咁...但係一定唔會...
因為我一隻男仔成年前死咗...一隻送咗比人
而佢一直都冇同其他鼠一齊住...
如果一定要話有就只可以話住過幾秒...
到底佢會5會有事...
我真係驚...
我前一隻都係隻腳突起唔知生咩而死...
唔通我真係唔可以比到佢地幸福!?
我好想知咩事...應該生咗幾日咋...之前我一直都有留意佢都冇...
wesky 2010-6-27 08:55:37 PM
點樣突起左?? 係咪整親骨頭??
★呀紫☆ 2010-6-27 08:57:40 PM
唔會掛- -...半圓形嫁,,,
wesky 2010-6-27 09:51:17 PM
腫瘤??
audrey=] 2010-6-27 11:17:44 PM
吓?!...點突起法呀?...腫咗架?
Tata=] 2010-6-27 11:23:50 PM
OH...真係未聽過喎...
drumlouis 2010-6-28 07:15:17 PM
可能因為瘦先突起.... 唔洗咁驚
先讓倉鼠食番正糧.. 唔好比任何零食
佢唔食都唔好忍心  放耐d佢就會食...
再看看情況怎樣
★呀紫☆ 2010-6-29 06:29:22 AM
淨係果個位突起咋喎`...應該唔係因為瘦...
我而家借緊錢帶佢睇醫生丫遲啲...
我未試過放成4日佢都可以冇掂過啲野食...- -可能食咗勁少...
asd26900200 2010-6-29 03:41:56 PM
依家佢點樣呀?
★呀紫☆ 2010-6-29 04:39:26 PM
都係咁樣唔想食淨糧...

快速發帖