我想帶佢睇醫生...但我唔會再去大圍...因為之前有3隻都醫唔好...
我知佢好辛苦...如果聽朝佢仲係度我會帶佢睇醫生....
我想知道天后寵物醫院同夏利維寵物醫院邊間好d...當中邊一間有醫生識醫倉鼠...
因為我之前聽人講過有人既倉鼠有肺病...係天后其中一間醫好左...但我就係唔知係以上邊兩間...
有沒人好心幫下我...佢真係就去了...
asd26900200 2010-8-28 09:20:14 PM
不如你唔好諗邊間好
最好快d帶佢睇vet仲好啦
J.Milner 2010-8-28 09:27:14 PM
大圍我一定唔會去...
另外求其去一間睇咪仲衰...根唔識醫扮識醫or去一間只醫狗貓等咪又係唔得
另我真係知道有人係天后其中一間醫好一隻肺病倉鼠....
J.Milner 2010-8-28 09:29:52 PM
please help me
wesky 2010-8-28 11:57:03 PM
你唔去大圍, 去九龍城啦
J.Milner 2010-8-29 04:59:32 AM
4點半起身...佢已經走左...
噹噹(Don Don) - 2009/12/19 to 2010/08/29
得8個月命....同我只相處左8個月...
今年我真係好難受...2010/04/29同2010/05/16我已經分別失去左叮叮同弟弟
4個月內無左3隻寶貝...我唔會再養...
J.Milner 2010-8-29 05:05:16 AM
好慘...真係好慘...
asd26900200 2010-8-29 10:52:03 PM
係咁你點處置條屍?
wesky 2010-8-29 11:33:49 PM
有時情況危急, 必須先去診所, 可能未必係最好, 但果度有藥物, 有獸醫
相反留係屋企, 只係浪費生命既做法, 我地無能為力, 只能看著佢氣息漸弱然後離開
J.Milner 2010-8-30 08:38:50 AM
回復 asd26900200 的帖子

我送左去寵之天國啦...$380'火化+$498'DNA頸鍊
放心, 我唔係個d隨便dump左去垃圾筒個d人
我當佢地係自己仔一樣, 我成日都會將佢地放上自己床玩又錫佢地個頭
之前加埋呢隻有5隻走左, 隻隻我都有保留骨灰同少少毛毛永久紀念保存, 電腦有5個folder都各自有佢地自己既相片同影片, 總共5GB幾

J.Milner 2010-8-30 08:51:13 AM

回復 wesky 的帖子

我星期五朝早見佢仲好精神, 係咁咬籠, 但星期五晚10點鐘番去發覺呼吸有異
但我星期六要番工...諗住星期日一早同佢睇醫生, 點知星期六晚已經完全急轉直下
我都唔知發生乜事, 乜病都唔知, 我唔係嫌貴唔睇獸醫個d
星期六晚已經打電話搵急症睇, 但有d話只係醫貓狗, 有d話已經收工都敢膽死, 我先係最無奈最無助果個
我最後終於問到原來我想搵既係天后夏利維獸醫診所Dr.Micheal, 已經準備聽朝一開門即去
我只係想搵個好d的獸醫, 怕遇到庸醫, 大圍醫倉鼠係名大於實我最清楚, 我之前三隻佢都醫唔到
我個心痛得好緊要, 佢係我養得最短時間的寶貝, 8個月only, 4個月內走3隻, 我既感受無人會明白

asd26900200 2010-8-30 01:44:14 PM
其他點死
係唔係又病?
起邊到買?
asd26900200 2010-8-30 01:44:41 PM
回復

我送左去寵之天國啦...$380'火化+$498'DNA頸鍊
放心, 我唔係個d隨便dump左去垃圾筒個d人
我當佢 ...
J.Milner 發表於 2010-8-30 08:38 AM

好貴........

J.Milner 2010-8-30 01:49:25 PM

妹妹(龍貓樂園): 2008.07.23-2009.06.27 (肚痾)
叮叮(i love rabbit): 2009.04.03-2010.04.29 (肺病)
弟弟(龍貓樂園): 2008.07.26-2010.05.16 (淋巴病)
噹噹(龍貓樂園): 2009.12.19-2010.08.29 (???)

頭3隻都去過大圍, 一隻都醫唔好, 噹噹仲慘, 去得太快連醫生都睇唔到, 都唔知乜事死
佢地生前用過既物件, 骨灰, 毛毛我全部有留低

J.Milner 2010-8-30 01:51:00 PM

錢對於我唔係問題, 我只係盡主人責任, 盡能力為佢地做可以的事

快速發帖