自由參加,只需回復便可
直至不能反駁上方論點.遊戲便結束
勝方可擭10分像征式加分,遊戲過程才重要ma~

第一次既議題係 : 你支持香港舉辦2023年亞運會嗎?

asd26900200 2010-11-19 10:22:26 PM

上:唔係太十卜
下:香港今日地震 你感唔感受到?
lct1011 2010-11-20 09:31:21 AM
我5支持!因政府話開辦亞運要用幾十億,好心佢將D錢派比冇$人啦∼
Kelvin_K 2010-11-20 12:06:17 PM
上:唔係太十卜
下:香港今日地震 你感唔感受到?
asd26900200 發表於 2010-11-19 10:22 PM

香 港 天 文 台 於 今 天 (2010 年 11 月 19 日 , 星 期 五 )
下 午 2 時 42 分 錄 得 一 次 強 烈 地 震 。

經 初 步 分 析 , 震 中 位 於 后 海 灣 附 近 ( 北 緯 22.5 度 ,
東 經 113.9 度 ) , 即 香 港 天 文 台 之 西 北 約 35 公 里 ,
震 級 為 黎 克 特 制 2.8 級 。

Kelvin_K 2010-11-20 12:16:48 PM
我5支持!因政府話開辦亞運要用幾十億,好心佢將D錢派比冇$人啦∼
lct1011 發表於 2010-11-20 09:31 AM

但係,申辦亞運可以固定香港係亞洲既地位
順著亞運熱潮,又可以鼓勵到巿民做運動,將香港推舉為健康城巿
lct1011 2010-11-20 05:08:37 PM
回復 Kelvin_K 的帖子

甘香港窮人點呀???
如果政府將開辦亞運嘅$派比人
香港就唔會再有窮人!!!

asd26900200 2010-11-20 05:56:45 PM
回復

甘香港窮人點呀???
如果政府將開辦亞運嘅$派比人
香港就唔會再有窮人!!!
lct1011 發表於 2010-11-20 05:08 PM

但政府依家冇錢
經常赤字
辦事經常超出預算
立稅人唔夠錢交稅....

Kelvin_K 2010-11-20 07:09:53 PM
但政府依家冇錢
經常赤字
辦事經常超出預算
立稅人唔夠錢交稅....
asd26900200 發表於 2010-11-20 05:56 PM

政府次次都公佈赤字,最後咪又係好多盈餘
其實將幾十億分比d人,只係分到好少好少
但係如果用作舉辦亞運,又可以帶來經濟效益

asd26900200 2010-11-20 09:59:04 PM
政府次次都公佈赤字,最後咪又係好多盈餘
其實將幾十億分比d人,只係分到好少好少
但係如果用作舉辦亞運, ...
Kelvin_K 發表於 2010-11-20 07:09 PM

呢樣係好
但係香港最近搞果個東亞唔係帶尼好多收益
同埋開幕又......

快速發帖