1P 幣
你地會去邊買呢?
又邊度有保證d呢?
hamstertroy 2011-2-12 05:34:50 AM

買寶貝日用品我就冇咩話去開邊間, 邊度有我岩o既野咪去邊度囉...
家品店又有, 日本訂返黎o既又有, 金魚街o既又有, 好多都有!!
不過我覺得MINI ZOO宜家叫係比較多野岩我o既pet shop, 有大轉有大屋~

http://www.exotic-pets.net/

寵物更加唔一定話買定領養, 隨緣啦...
不過有D pet shops真係特別黑心, 一係細細個奶都未戒就放出黎, 一係就放晒係門口日曬雨淋吸煙吸塵!!
領養o既都唔一定好, 有D人所謂o既領養係要D動物做生仔機器, 不停咁收''領養費''搵錢!!
b829829 2011-2-12 06:21:57 PM
哦哦......都有部分人系為左$$要小動物不停甘生
BiBi 2011-8-2 08:33:41 PM
在覺得香港仔果間「紅蘿蔔」好好…有倉鼠、兔子、貓貓同埋狗狗用品…
Tommy123 2011-8-15 12:54:16 AM
小弟去點 8 號兔的 , 因為屋企樓下已經有一間 , 方便

不過似乎價錢最平係 Station R
dennis101020 2012-1-5 12:14:05 AM
就近ge寵物店
MeatRelax 2012-7-31 03:46:19 PM
紅蘿蔔D野貴左D,有間叫動物園既樓上鋪平D
fluffy 2012-10-31 07:25:46 PM
金魚街/葵涌/任何有寵物用品的地方
chingling1203 2012-12-28 01:40:14 AM
我係去8號兔..價錢雖然貴少少...
但係我覺得品質比較有保證....
我覺得STATION R 的野麻麻地...
我買左個方形厠所同大草球都係有損壞....
Insomniahk 2012-12-28 04:55:35 PM
最近鍾意去8號兔多啲
出開去金魚街就會去
I Love Rabbit
YTW 2014-1-12 11:29:07 AM
mini zoo , station r
hamsteryoyo123 2014-7-6 12:37:55 PM
友人在www.stationr.com/ 及zh-tw.facebook.com/StationR.co 看到有倉鼠用品賣, 到了後想問籠價錢, 那女店員已不耐煩回答,
我們: 可5可以拎落泥睇?
女人: 我地5拆出泥嫁喎!
我們: 如果有事可5可以換貨/退貨?
女人: 5得嫁! (無奈樣+無奈笑)
我們: 咁俾左$係咪可check?
女人: 俾左錢就得, 但5會拆埋俾你囉, 因為我吾識擺返入個盒度嫁 (嘴已O)
她隨即就攞落泥開始拆
女人: 你小心D check呀, 一陣跌左落地都5知你負責定我負責!
我們無出聲
其實友人是男人, 那女人對他還懶善良的嗲聲嗲氣, 對女的就十分串!
之後我們問; 個籠返貨幾耐? (因為個盒似擺左好耐)
女人: 下! 好難答你嫁喎小姐! 我要check返電腦睇件貨幾時, 我地有成千幾款貨, 你咁樣問我答你5到喎~
我們: 哦, 問下姐(心諗: 其實5諗著要你答詳細日期, 大概咪得, 5記得咪照講)
check 完之後..
重點:
女人擺返入盒度, 點知佢真係成條籠鐵欄杆跌落人大腿度!
血痕成6 cm, 見血!
佢一句sorry 都無!
我們: 有無搞錯呀, 你係咪專登嫁!? (因女人剛才道: 你小心D check呀, 一陣跌左落地都5知你負責定我負責!)
女人: 喂! 我忍你好耐喇喎!句句啄住哂! 我有你呢D女真係死!
我們: (火已來) 嘩!5買呀, 走! (跟友人道) 你整親我喎依家, 一句sorry 都無仲罵返人, 我都未見過D態度咁差既sales! (一路向門口走出去一路講)
已關門之際,
女人衝出泥開返門大罵: 我依家要報警呀! (跟著大力關門5知佢講什麼!)
我們心想: 好呀, 你報警呀, 我們告你企圖蓄意傷人
真係好嬲!
所以在此分享提醒大家千萬不要去這間station 乜!
懷疑那女人有精神病+發姣症!
有無同道中人 一定要分享下 以免大家受害!
另: 不喜勿插!
謝謝

快速發帖