你地會放鼠鼠通屋跑嗎?=W=
依家我隻大鼠鼠紫紫晚晚對住我咬籠要求出來玩!好似個籠困得佢變得好悶甘
仲有隻紫紫隨著佢D仔女越大就越係欺負佢地!係咪大左就要分開好D?
而你地又點同鼠鼠解悶?
最後一問鼠鼠是不是只有夜晚才交配?
單選投票, 共有 28 人參與投票
60.71% (17)
39.29% (11)
您所在的用戶組沒有投票權限
eating 2011-3-28 02:45:34 PM
其實一開始就應該分籠~
你買d玩具啦~
我分開放~所以唔知啊~
iloveviei32 2011-3-28 03:06:37 PM
回復 eating 的帖子
玩具?搖搖板?千秋果d?9已有波波球,跑輪)波波球佢地會怕試過玩到嘔

eating 2011-3-28 03:22:49 PM
我有千秋同隧道~
不過可以用廁紙筒代替~

但係玩到嘔咁誇張~
草莓 2011-3-28 05:06:40 PM
我会放佢出来跑一陣..成日系个籠度又真系好悶
iloveviei32 2011-3-28 05:23:58 PM

回復 草莓 的帖子
係啊同埋睇佢放出來之後跑來跑去果個樣真係好得意好活躍我相信鼠鼠係開心d但係作為主人就要通屋搵...有時在雪櫃後面摩打位置,木櫃,總之越暗的地方鐘意去,木的地方就要注意嘈吵因為鼠鼠會抓 抓得不亦樂乎

hamstertroy 2011-3-29 02:14:28 AM

會~
不過當然大前提係個地下乾淨
同埋個環境要絕對安全
草莓 2011-3-29 05:31:47 PM
回復 iloveviei32 的帖子

我唔会比佢通屋跑!只系在我视線范围内跑ˉ等佢
唔可以系地下乱找野吃

iloveviei32 2011-3-29 07:06:21 PM

回復 草莓 的帖子
係啊真係要小心高位的物件我試過搬開個櫃點知個鬧鐘跌左落來差d泵到佢 嚇到佢瓜瓜叫
同埋你講得岩地下既野要拿開就連污糟的蘿蔔 蕃薯都照咬 勁曳
我會臨訓放鼠鼠出來之後盡量放藍莓蕃茄等等多水份的食物係地下 起身果時就會揖捕佢
iloveviei32 2011-3-29 07:08:32 PM
回復 草莓 的帖子
你的頭像鼠鼠很肥@@你是常常餵瓜子的嗎

草莓 2011-3-31 12:33:07 PM

B仔细细果陣我常常比瓜子佢吃!而家知瓜子五健康無比啦

草莓 2011-3-31 12:45:16 PM

咩系.......臨訓放鼠鼠出來起身果時就會揖捕佢 你系咪放佢出来·跟住你去训等佢自己玩 ∼你训醒就去找他?????

ping.tat 2011-3-31 11:37:12 PM
吾會呀~因為怕捉吾返佢~
iloveviei32 2011-4-1 11:39:59 AM

回復 草莓 的帖子
係啊!不過我會放幾粒藍莓同水樽係佢必去既地方度等佢唔肚餓唔口渴
我家鼠鼠最愛玉米條 (幾蚊一包中指長度果種) 同藍莓 麥皮
而面包蟲,小麥草則是其次有d仲唔係好食tim= =

草莓 2011-4-1 04:14:10 PM
回復 iloveviei32 的帖子玉米條边度有得买呀

快速發帖