屋入面d棉花空空如也 10.JPG 點解會係晒入面既d棉花 11.JPG 原來就係你...你係"棉花兇手" 12.JPG 前幾日新買既冰涼屋屋 13.JPG
BiBi 2011-4-20 10:32:09 PM
佢覺得廁所先係佢間房呀? 吟好笑ga!   
hamstertroy 2011-4-21 02:49:37 AM

一來宜家天氣唔凍, 二來即使天冷時要保暖可以俾勁多廚房紙, 唔好俾棉花, 棉花係好危險...
容易纏斷手腳, 頰囊內纏住食物發炎甚至頰囊都被推出來, 又彧是腸道阻塞等等, 嚴重會死亡!!
權衡輕重,  廚房抹手紙比較安全, 天氣凍就俾多D, 獸醫都推薦, 不過紙類品質參差要慎選~

詳看這裡:
http://hamstertroy.blogspot.com/2011/01/no-fluffy-bedding.html
http://hamstertroy.blogspot.com/2011/02/blog-post_01.html
草莓 2011-4-21 02:16:40 PM
天氣唔凍了....仲比棉花既?
BiBi 2011-4-22 07:39:42 PM
回復 hamstertroy 的帖子
果然係「資深會員」!

apple1686bb 2011-4-25 06:38:48 PM
回復 BiBi 的帖子

唉!自從買左呢間廁所比佢之後,周不時食野..咩都要係廁所~~
apple1686bb 2011-4-25 06:41:04 PM
回復 hamstertroy 的帖子

事實我養佢之前同之後做好了幾本功課的,不過我果隻倉鼠一d事都無啵,可能佢身體健康la~仲有我試過唔比棉花佢,佢就發脾氣將食物碗d野整晒出黎...我留意左兩日,兩日都係咁~我先比返棉花佢,佢就繼續訓,目前已經就快3個月到~沒有問題發生^^其實鼠鼠都係有性,只要耐心教佢,問題一d都唔大~
apple1686bb 2011-4-25 06:41:41 PM
回復 BiBi 的帖子

有咩我都會同大家分享,但求比到養養一個安份既事之餘都想分享比其他鼠鼠友^^

快速發帖