1P 幣
有無人試過,養左隻小紫王4個月到,另外一隻小紫同埋小露寶1個月大D...
但係之前3個可以好好咁玩...但今日2個細既比隻大咬傷晒,流左好多血...
隻小露寶仲要嚇到爬左出黎,唔知走左去邊,發現係電腦抬下面,個頭流左好多血...
但想捉佢果陣佢又走左...唔知去左邊 有無人試過用咩方法搵返隻鼠鼠呀?
小鈴 2011-5-20 09:55:58 AM

一直都不鼓勵一籠多鼠@@
而且話說就算兩隻鼠之前可以同籠1年~都會突然有一天咬死對方@@
走失鼠的話~可以用食物引返佢出黎~可以做小陷阱黎捉~
不過小露寶係比較神經質~好容易驚驚@@
BiBi 2011-5-20 02:16:11 PM
鼠鼠流血…… 好恐怖…
little_connie 2011-5-20 09:41:58 PM
鼠鼠一向都唔應養埋一齊,你試試在暖及黑的地方找找,例如雪櫃底/側,另外,再在某d地方放糧引佢出來,睇實佢有無出來。小露寶是較神經質,俾心機哇!十油~
仲要即時分開三個籠養呀!
apple1686bb 2011-5-21 12:50:02 AM
回復 小鈴 的帖子

原本我係有兩個籠養 = =但屋企人又話多得制,要我將佢地放埋同一個籠~我已經好唔忍心..當我一放晒三隻落去,制止都制止唔切..小露寶真係好神經質,人地吹一吹佢,佢都好驚架
apple1686bb 2011-5-21 12:50:43 AM
回復 BiBi 的帖子

佢成個頭頭都係血呀><
apple1686bb 2011-5-21 12:51:43 AM
回復 little_connie 的帖子

謝謝你既提醒我呀^^仲未搵雪櫃底...佢之前同隻細既小紫相處得好好~無咬過佢,亦都無打過交架..係隻大既衰...我隻細小紫隻耳仔都流血呀心痛死
雪小卡•倉鼠 2011-5-21 09:21:13 AM
回復 apple1686bb 的帖子

我將書架擺放倉鼠野
屋企人都唔話我
只係話 你做咩洗咁多錢擺係隻倉鼠到呀?
佢都唔會報答你!

apple1686bb 2011-6-1 11:16:40 PM
回復 雪小卡•倉鼠 的帖子

但養得鼠鼠都起碼會有一個安落舒服既家居俾佢住呀^^我隻鼠鼠既野都好多...不過而家天氣熱你有無放佢入冷氣房呀

快速發帖