我家長毛熊仔鼠4月26日出生~
現在1.半月大~徽熊仔鼠友~

有興趣配種也可以找我~鼠bb一人一半~

BiBi 2011-6-17 01:41:47 PM
你go只係囝囝定囡囡?
黑布娃娃 2011-6-17 01:57:20 PM
哈~我都想配呀~但怕味配到就打交啦~
y5i18 2011-6-17 02:38:51 PM

佢係仔仔黎架~佢D毛毛好靚所以有興趣既朋友可以考慮下~
佢就唔咬人既~不過唔知咬唔咬鼠-__-
有鼠鼠仔既朋友都可以同佢做朋友架~
hamstertroy 2011-6-17 08:11:07 PM

提提你, 你o既鼠寶係Satin(緞毛), 配種要特別留意...
因為緞毛同緞毛生出黎毛會變得稀薄, 緞毛2代同緞毛2代的話就會超嚴重
要盡量小心揀對象!!

BiBi 2011-6-17 09:41:01 PM
可唔可以用短毛熊仔鼠配長毛熊仔鼠呀?
BiBi 2011-6-17 09:43:48 PM
咦?佢有得玩滑梯…我都想玩…
BiBi 2011-6-17 09:46:26 PM
呀!我個兄係囡囡嚟ga!
BiBi 2011-6-17 09:48:10 PM
O打錯字Tim! 係”我個只係囡囡”
y5i18 2011-6-18 05:46:03 PM
隻鼠鼠既媽媽係短毛熊仔鼠~爸爸係長毛熊仔~
緞毛係唔係長毛既意思???
佢玩滑梯好奇怪架~向上爬又唔會線落去~~好搞笑~
BIBI~你家鼠鼠有興趣可以識下我家鼠仔架~
比你既鼠鼠囡識多隻鼠鼠朋友仔都好~
hamstertroy 2011-6-18 06:37:04 PM

緞毛(Satin)簡單D咁講即係D毛令令地...

可以參考下: (唔要空格)
hamsterget. free bbs .tw/viewthread.php?tid=8172
BiBi 2011-6-18 08:04:58 PM
唔好意思呀! 今日熊熊囡同我同學配左啦!
y5i18 2011-6-20 03:32:45 PM

佢D毛好密架~可能佢媽媽係短毛熊係鼠掛~

BIBI~唔緊要~你有興趣識鼠仔可以搵我~有多既女鼠BB可以搵我架~

我想同我隻鼠仔識多D鼠朋友仔~其他朋友有興趣都可以識我家鼠仔架~

剛看完hamstertroy大的黃金鼠圖庫了解了不少~看來我家的鼠是黑眼奶油(Black Eyed Cream)鼠鼠~我家鼠臉頰的半月形的毛是橙黃色的~
hamstertroy 2011-6-20 09:32:46 PM
回復 y5i18 的帖子

依個角度睇又唔似係Satin喎~
y5i18 2011-6-21 07:23:21 PM
佢應該係長毛熊仔鼠@@""

快速發帖