1P 幣
1)天竺鼠係米真係吾會咬人.?
   如果真係咬人又係代表d咩:s?

2)剪腳甲點剪.?

3)如果要買天竺鼠係邊到買好.? (我想買bb) :-*:-*

4)幾耐沖1次涼:s?

5)幾耐清潔1次籠:s?

6)如果放佢係地下行.會吾會吾見左佢?
   如果真係會吾見. 有咩方法可以避免:s?

搵人解答下我啦因為我真係好想養(:

吾該
wesky 2011-6-22 05:45:22 PM
1. 好難講,佢驚既話都有可能咬人,建立信任就唔會
2• 抱起剪囉,上youtube可以搵到啲教學短片。
3•唔好去一箱幾十隻既地方買,容易交叉感染,記得檢查五官係咪乾淨,無異常分泌物
5•每日都清清墊材,保持衛生
6•你睇實就唔會啦,可以買圍欄俾佢係入面走
heiv3v` 2011-6-22 06:01:36 PM
回復 wesky 的帖子
我仲想問下如果我要買個籠.
應該買個咩籠好.?我上網聽人講話吾好買D下面有D隆位既籠..會整壞佢隻腳 ..係米真架.?

呠呠子 2011-6-24 08:23:01 PM
係真架
BiBi 2011-6-25 01:07:46 PM
有洞係低果d寵會攪到佢隻腳受傷ga!
最好緊係用d欄圍係屋企啦!佢既活動飯圍大d嘛!
小笨笨 2014-6-29 07:11:39 PM
       小葵鼠尋找新主人
小葵鼠性格活潑,開朗
並沒有任何疾病或受傷
本人因家庭現況不適合飼養

小葵鼠資料如下:
年齡:2~3個月
體型:約一隻手掌大
價錢:$500(可議)
          (已包括葵鼠的日常用品)

在此冀望寵物愛好者能夠收養

有意請聯絡黃小姐63566470
或whatsapp/wechat(wk63566470)

不便之處,敬請原諒!

快速發帖