8月10日...係我一生中最失落..傷心的日子..

因為我...失去了....六隻家庭成員。

我的小紫王囡囡檬檬。
同時佢都係一隻鼠媽媽.....

因為一個病..檬檬...無辦法俾奶佢d bb食...
自己有一半身都無曬毛...身子...腫到連伸手都伸唔到...

我帶你半夜跑去睇急診.....你精神崩潰...
係咁叫...我見到你好心痛...
第二日帶你睇專科...
醫生鬧左我一餐..話係我令到你咁...
我好內疚...

我唔應該係你生bb之後仲用木糠....搞到你咁..
係我錯...睇住你...唔肯食野...
只住係紙巾上面....喘氣果時我見到你好辛苦...

但係知嗎?我想你活下去...

檬...點解你唔俾我送到你最後...
係我出門之後先離開....
我好傷心....
係你身體病重時仲俾溫暖d bb...
而自己就先行一步....

係你一隻好媽媽...
而我其實唔配做你主人...

對唔住...檬檬...
我理行唔到養你一生的承諾...
於心有愧...

令到第一次做媽媽ge你..變左最後一次...
我對唔住你同d bb

係你離開後我先知...
珍惜眼前係最重.....轉眼間你就離開了...

檬....安息了...
你永遠係我屋企ge成員。

Tommy123 2011-8-15 02:47:50 AM
R.I.P , 佢會系彩虹橋開開心心的 .

你都唔應該太過傷心 .. 錯過了就要好好的去改 , 檬檬知道你愛佢架 !
wesky 2011-8-15 09:22:59 AM
REST IN PEACE
J.Milner 2011-8-15 05:17:52 PM
無論如何...今次係一個教訓...希望你以後既鼠鼠可以健康成長

但我想問係點解一夜間無左6個小生命既?係咪連d bb鼠都無奶食餓死左?
yoruko 2011-8-15 11:28:52 PM
J.Milner 發表於 2011-8-15 05:17 PM
無論如何...今次係一個教訓...希望你以後既鼠鼠可以健康成長

但我想問係點解一夜間無左6個小生命既?係咪連 ...

係....媽媽病左...佢唔理d bb....俾唔到奶..
bb無奶食..我帶曬成籠去睇醫生...醫生同我講...要醫個媽...佢有機會唔理d bb
我決定要醫個媽....幫佢打左針後...果晚檬檬...佢成晚一痛就係咁叫...
但係佢有精神時都會爬去搵d bb..所以..直到檬檬斷左氣之後...d bb未死嫁...
但因為兩至三日無奶食...我餵過小動物奶粉佢地唔肯食.....一隻一隻咁走....
J.Milner 2011-8-16 12:14:19 AM
yoruko 發表於 2011-8-15 11:28 PM
係....媽媽病左...佢唔理d bb....俾唔到奶..
bb無奶食..我帶曬成籠去睇醫生...醫生同我講...要醫個媽... ...

真係好慘....但母愛真係好偉大....
病都去搵自己d BB....可能佢地一家已經相聚緊啦=]
你有沒好好安葬佢地?
hamstertroy 2011-8-16 04:37:03 AM

REST IN PEACE, 檬檬.

如果樓主你會再養倉鼠...
希望你俾個大籠/箱佢地, 空間大D等佢地住得舒服D
另外都好重要o既係要分籠, 一鼠一籠/箱!!
紫貓 2011-8-16 10:47:38 AM
REST IN PEACE
Tsz芷 2011-8-17 12:14:01 AM
......R.I..P .........希望佢地起彩虹橋一齊繼續生活!
kylie 2011-8-17 11:40:33 PM
yoruko 2011-8-18 03:17:51 AM
J.Milner 發表於 2011-8-16 12:14 AM
真係好慘....但母愛真係好偉大....
病都去搵自己d BB....可能佢地一家已經相聚緊啦=]
你有沒好好安葬佢地 ...

有呀...我唔捨得張佢地掉左去垃圾桶..埋左佢地一家係後花園...
yoruko 2011-8-18 03:18:41 AM
hamstertroy 發表於 2011-8-16 04:37 AM
REST IN PEACE, 檬檬.

如果樓主你會再養倉鼠...

果張相..係我想佢地生...之後媽媽有左bb我都分開左
J.Milner 2011-8-18 11:48:07 AM
yoruko 發表於 2011-8-18 03:17 AM
有呀...我唔捨得張佢地掉左去垃圾桶..埋左佢地一家係後花園...

回歸大自然, 你呢個方法我覺得係火化外最好的方法...因為唔係個個都比到錢...
但要小心唔好比人發現..同唔好比人掘起
iloverabbit 2011-8-20 07:44:16 PM
唔好咁sad,給取左教訓之後,唔好再犯得啦
Cherrie 2011-8-28 10:59:00 AM
Rest in Peace !

快速發帖