我隻兔仔(女)俾個fd隻兔仔(男)搞(交配)完之後就唔俾我抱啦;[
佢平時好鍾意抱架;o
點解既
wesky 2011-8-16 08:05:05 PM
你兩隻兔絕左育未啊??? 未絕既話一定會搞大肚架
`-楓囝xP 2011-8-16 08:20:21 PM
我個fd就係想要bb
係唔係有左就唔比人抱
我隻兔身型大過我個fd個隻;;s0都唔知佢有冇bb;
J.Milner 2011-8-16 08:23:00 PM
可能驚肚中既bb有危險...
wesky 2011-8-16 08:25:23 PM

兔仔一胎可以生十幾隻, 你係咪有咁多時間, 愛心, 金錢去照顧佢地?? 如果你真係做得到, 先至好考慮俾佢地生!
唔好諗住生完送俾人, 咁係好唔負責任!

參考下:
http://mini-house.info/thread-11761-1-1.html
`-楓囝xP 2011-8-16 08:48:34 PM
其實唔係我話要-__-...
係我個fd話要哂佢地-3-
我先俾佢搞;;如果唔係我都唔會俾佢地咩;[
`-楓囝xP 2011-8-16 08:50:14 PM
我會養幾隻55
wesky 2011-8-16 09:03:28 PM
希望你地做個負責任既兔兔主人啦~
smallsuishan 2011-8-16 11:57:33 PM
你知唔知道生BB對兔媽媽身體會好有大影響......
唔該 你花d時間睇清楚兔兔既資料
唔係人地話 想要 你就俾隻兔去大肚!!
花芝媽 2011-8-17 02:03:26 AM
............我只可以說  你太易相信別人..                   E加兔兔大左肚 講咩都無用..
生左5隻出黎 ...   你朋友反口話只養1隻..  甘你點算... ?  OK當係養4隻...
兔兔起碼都1籠1隻..     你有甘多愛心去照顧.. ?       你會帶佢地每1隻兔女仔去絕育??
4隻兔女絕育已經要6千幾..
如果岩岩好4隻BB大個都夾唔埋點算?   你要每隻都放佢出黎玩  .. 每一隻都陪佢地...
仲有草呢 ...  籠呢..    兔仔大個都食好多草....   有足夠既金錢?
病左呢  有無足夠既錢... .  

kkklon 2011-8-17 03:17:30 AM
兔兔有左都無辦法.......好希望你對你兔兔&兔BB負責,,
唔係人地想要,,你就唔去諗兔兔嫁!!!
本身兔兔佢地身體健康已經敏感,,小小事就會病,,何況生完BB既兔兔.............
`-楓囝xP 2011-8-18 09:06:51 PM
我想講:我有花時間睇兔仔既資料;;一星期起碼4次;;
我都有同屋企人講過;;我daddy都話想要...
生左之後;;我會起碼陪隻兔仔一個鍾有多..
我依家就算幾忙;;都會陪我隻兔仔;;
佢既前主人因為要養其他寵物;;就俾左我..
呢隻係我第一隻既寵物;;你估我會好似d xx咁養左之後俾其他人咩?
我好想兔兔 d bb快d死?我想佢d bb有病?
對唔住;;如果你地係咁樣諗既;;我阻止唔到..
但係我好愛我隻兔仔;;我想佢有後代...
兔仔既daddy;;媽咪;;都係咁樣交配..先有我地養緊既兔仔..
wesky 2011-8-18 10:06:57 PM
`-楓囝xP 發表於 2011-8-18 09:06 PM
我想講:我有花時間睇兔仔既資料;;一星期起碼4次;;
我都有同屋企人講過;;我daddy都話想要...
生左之後;;我會 ...

自己有考慮清楚就好
兔兔每日最少要出籠活動四小時喔
`-楓囝xP 2011-8-18 10:13:26 PM
因為其他人好像罵我...我打了很多字-_-
我太激動了;p
wesky 2011-8-18 10:18:08 PM
`-楓囝xP 發表於 2011-8-18 10:13 PM
因為其他人好像罵我...我打了很多字-_-
我太激動了;p

大家都係怕 d 人無諗過後果就隨便俾兔生 bb
所以有 d 激動, 唔好見怪~