我住屯門,想帶兔仔睇DR.MA, book 左聽日,但又唔想焗親兔仔。。有冇屯門人分享下去九龍動物醫院最快方法? 61X去唔去到?但唔知咩站落同點行
J.Milner 2011-8-27 10:06:55 AM
屯門太大啦...安定邨?兆康邨?
其實有好多種方法去, 但人地講你未必明
不如你自己上九巴個網search啦
http://www.kmb.hk/tc/
仲方便, 起碼你知你邊度識去搭車
但九龍動物醫院對出有個巴士站有好多巴士到, 如1A, 落車都唔駛行3分鐘就到
lenmui 2011-8-27 10:54:10 AM
其實搭巴士有冷氣都唔會好焗既
不過你記得要放冰種係個袋入面呀
因為天氣熱, 再加上兔兔緊張都會發熱, 驚佢中暑呀
冰種仲要用毛巾包一包, 唔好凍傷兔兔呀
花芝媽 2011-8-27 11:08:49 AM
盡量上到車 依埋一2角   跟住開個袋口出黎比佢吸下空氣先  
之前d熱氣係哂個袋到   谷埋谷埋好熱
smallsuishan 2011-8-27 11:28:12 AM
唔嫌貴 可以call van去
hgod 2011-8-27 01:19:37 PM
call 車會比較好,又快又冇咁嘈
mymiumiu 2011-8-27 02:30:28 PM
如call的士, 大概$170
smallsuishan 2011-8-27 05:45:23 PM
其實的士個價未必準..
因為一塞車丫... 撞正好多紅燈...個價錢...... 真係可以好貴
Kayi 2011-9-3 04:19:07 PM
你可以去西鐵站樓下個巴士站搭61x去咖!
sillypeko 2011-9-3 07:29:20 PM
Kayi 發表於 2011-9-3 04:19 PM
你可以去西鐵站樓下個巴士站搭61x去咖!

THANKS ALL~
KAYI ~ THANKS ~ 但61X我唔知WHERE下車~
不過我最後都係CHOOSE 搭去太子, 飛的去~
返屯門就係醫院行出黎就見到有站上, 都OK方便~THX

快速發帖