1P 幣
我家老大...鼠仔仔都有一歲5個月多了

係兩個月前開始...發現佢愈來愈..瘦..同細隻左好多
食野小左...平日d糧一兩日就食曬...就算無食曬都有食左一大半...

而且..仲俾我發現到水都飲小左...我想知咩事?
係咪因為天氣熱?定還是病..

但係我用手餵小食栗米佢又食...好奇怪
我有養開鼠ge朋友話佢可能年幾大..會開始瘦...姐係"縮水"

我唔知係咪佢真係老左...

sum192113 2011-8-31 01:48:33 PM
老la
人老會縮水
鼠應該都會
但近來咁熱
可能中暑了
yoruko 2011-8-31 10:50:31 PM
sum192113 發表於 2011-8-31 01:48 PM
老la
人老會縮水
鼠應該都會

我有俾人工冷氣佢嫁啵....放d冰塊係佢個籠附近
J.Milner 2011-9-1 09:52:09 AM
其實都差不多一歲半, 年紀都老老地...
食得少飲得少, 變瘦, 動作減慢, 其實都係正常
如果親手餵佢會食多d, 不仿餵多d, 畢竟鼠鼠都真係開始老, 對佢再好d親切d啦=]
yoruko 2011-9-2 12:01:55 AM
佢最近唔知做咩...酗氣好熱..但拉曬d紙入屋到...=_=
激死..

而且又開始甩毛...清理佢屋仔果到見到d毛一舊舊咁
J.Milner 2011-9-6 11:04:59 PM 來自手機
佢可以以為多紙會涼啲== 不如你買番散熱板比佢等佢順服啲 出街放佢係有空氣但無陽光既地方 睇下情況有沒改善 正常黎講甩毛都唔會甩到多到一舊舊咁 你快快細心檢查佢身上有沒皮膚病啦
yoruko 2011-9-7 12:07:05 AM
散熱果d設備齊曬...!!

快速發帖