我想帶我個fd隻兔兔去絕育.
1.)有咩好診所介紹???
2.)手術費How much??
因我隻兔兔係家姐帶,所以我都唔係太清楚
smallsuishan 2011-9-3 08:07:25 PM
你想帶你個fd隻兔去?即係隻兔唔係你架??????

去九龍動物醫院 Dr Ma/ Dr Betty/ Dr Yen
價錢 視乎仔定女
女係貴D
wesky 2011-9-3 09:52:21 PM
如果住新界,可以搵dr Gerry
花芝媽 2011-9-3 10:23:17 PM
之前去九龍動物診所 Kowloon Veterinary Hospital
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300

搵DR.MA幫我2個兔女做絕育
2隻兔女 << 包燈罩 藥 
結帳$3056
coffeeortea 2011-9-10 01:02:48 PM
其實絕育後性格會唔會大變ga ?
我隻9個月大都準備去做, 手術前後有咩要注意ar ? thx~
花芝媽 2011-9-10 02:42:22 PM

有D會變得乖D.. 嗲人D  有D就無分別...    我一隻乖左1隻無分別==
手術前同正常無分別 不過我自己有比多D野食  我仲好記得個晚 佢地晚上5點幾仲係到玩...幾怕佢地無精神..

做完手術接左佢地返黎入左籠   大多數都唔點陏    休息緊   ...  
過左2小時左右  我會開始比D草葉胃佢地食..    枝佢地唔食  可能唔多想大力咬 -.-
跟住食下藥  比條菜仔佢地    姑娘叫我第1定唔知2日唔好比糧佢地食住  ..  
到左半夜佢地精神好返好多  會開始搞個頭罩  有便便尿尿  到左早上我已經發現個頭罩係佢地身邊 除左出黎        每日都睇下傷口     個傷口會有少少紅   有少少似我地損左之後紅左咁   
我幫佢地帶左4日頭罩    到左第4日我先比佢地出黎行下  但要留意住佢有冇搞傷口

我2隻女 第1日都唔多想食草粉 .. 要迫佢地食 ...     ..  食到個咀好污穢
到第2日有氣有力    花生死都肯食   跟住我只好比多D草葉佢食   ((E加比草粉佢索下佢都令咩面..  
芝麻就開始中意食  比埋口佢就LAM  .      

同埋我有提早幾日幫佢地剪下指甲先

肥墨魚 2011-9-10 05:55:28 PM

快速發帖