1P 幣
尋晚聽資深兔友講,都係早D分籠穩陣D
就尋晚漏夜將佢兩個分開
今日見佢地食完野就擺曲奇番入大籠同涼粉玩,本身都好地地,兩隻一齊攤係度
無幾耐,涼粉忽然間追住曲奇,兩隻仲扭埋一團,動作快到我都睇唔到

之後即刻分開佢地,涼粉仲甩左一少執毛曲奇就似係嚇傻左,我掂佢都驚驚....
點解兩隻忽然間咁 係咪就係因為分開左一晚-.-"? 佢地本身好好朋友ga =(

係咪有咩做錯左
wesky 2011-9-17 11:23:29 PM
發情了
bearbearbear 2011-9-18 01:53:06 AM
wesky 發表於 2011-9-17 11:23 PM
發情了

發情是這樣的。。。
Kay 2011-9-18 02:16:47 AM
我屋企個2隻都係咁-.-一隻囡..另一隻仲未知男定囡...分開左籠養...一放出黎就打到飛起
Wandywan 2011-9-18 01:09:41 PM
我覺得似霸地盆多d.(; ̄ェ ̄)
bearbearbear 2011-9-18 06:52:11 PM
但我個兩隻原本好fd,
係忽然打起上黎。
依家擺番埋一齊又無事-.-
wesky 2011-9-18 07:17:02 PM
到佢地四至五個月大, 每隔幾日就發情, 成日互un, 追逐, 咬毛, 傷左感情第時可能bond唔返
`-楓囝xP 2011-9-18 07:37:58 PM
如果係一男一女就要分開: o
ping.tat 2011-9-21 11:43:32 AM
如果未絕育最好都係分開好D
charinemarie 2011-9-25 03:31:38 PM
兔女夠6個月就要去絕育啦, 絕左育ge兔兔會乖d ga
bearbearbear 2011-9-28 11:41:20 PM
charinemarie 發表於 2011-9-25 03:31 PM
兔女夠6個月就要去絕育啦, 絕左育ge兔兔會乖d ga

你iocn隻兔仔同我隻涼粉一樣樣,哈哈
花芝媽 2011-9-29 12:21:52 AM
分籠啦..  一陣嚇親第2隻.. 佢會好驚..
個陣我芝麻成日都比花生嚇親...   跟住分左籠... 絕完育完分返埋一齊
sanny0066 2011-9-29 12:27:51 AM 來自手機
花芝媽 我現在都等緊幫2隻囡絕育><希望快點可以一齊同籠住

快速發帖