我想問呢~~

有咩地方有木瓜丸賣?
同埋幾多錢度?
MK?
沙田?
銅鑼灣?

另外我而家比成兔食
jolly 多維糧 T1C_4HXhtnXXXVaI.9_103024.jpg_160x160.jpg
Jolly 美國提摩西草 TImothy JP201.jpg
其實對兔仔健唔健康??

sanny0066 2011-9-20 08:29:43 PM
我2隻兔囡而家都係食OXBOW既草糧同埋MOMI 2CUT T草 AFFA就俾APD 2隻囡囡分別3個月同2個月左右
花芝媽 2011-9-20 08:50:30 PM
我2個女食緊MOMI 1CUT ..  糧就OXBOW.                 上面個2隻未聽過>_<      我2個女差1個半月1歲

同埋木瓜丸可以唔洗食(聽人講話好甜的)                食多D草  可以幫忙排毛的了
Ava 2011-9-20 09:03:28 PM
花芝媽 發表於 2011-9-20 08:50 PM
我2個女食緊MOMI 1CUT ..  糧就OXBOW.                 上面個2隻未聽過>_<      我2個女差1個半月1歲

同 ...

哦~~因為我剛剛又入左貨~等佢食埋先轉牌子~
有人話係 大陸草 同大陸糧~ 嚇親我~
佢仲話食木瓜丸可以預防感冒~係咪嫁?
sanny0066 2011-9-20 09:11:29 PM
花芝媽 我都想轉MOMI 1CUT 但係又怕2隻衰囡唔食 我驚長期食2CUT 磨牙方面唔夠
Wandywan 2011-9-20 09:45:07 PM
我Coffee之前食MOMI 1st cut,AFFA之前食Kaytee,糧都係kaytee,不過8月尾轉咗APD AFFA,因為kaytee有蟲.糧同"T"草剛剛琴日轉,"T"草食APD 1st and 2nd cut max!糧就係OXBOW,同木瓜丸都係OXBOW!糧唔係好鍾意!

木瓜丸OXBOW 90粒  $45  APD要$90幾.
係呢度買叫StationR,附上咭片比你!希望幫到你啦!

Wandywan 2011-9-20 09:50:09 PM
MoMi有蟲,琴日食剩1/4掉咗,糧kaytee都係發現有蟲,所以唔會買咁大袋,費時生蟲浪費!
sanny0066 2011-9-20 09:50:25 PM 來自手機
聽人講APD好快就唔再出 但我未證實消息準唔準確
sanny0066 2011-9-20 09:55:01 PM 來自手機
草有蟲?咁恐怖 我包Momi 2cut 5.5磅姐 兩隻衰囡應該好快食完^^ 順便8下 APD草咩價?
pillow.ma 2011-9-20 10:02:52 PM
Ava 發表於 2011-9-20 09:03 PM
哦~~因為我剛剛又入左貨~等佢食埋先轉牌子~
有人話係 大陸草 同大陸糧~ 嚇親我~
佢仲話食木瓜丸可以預防 ...

木瓜丸可以預防感冒我第一次聽=口="
木爪丸係幫助排毛
不過因為甜同其實排毛作用唔大所以唔一定要食
想排毛既話食多D草都夠排
同埋JOLLY呢個牌子唔多兔友買
冇咩CM比你喎
我地多數係買OXBOW, APD, MOMI同KAYTEE架
pillow.ma 2011-9-20 10:05:27 PM

Wandywan 發表於 2011-9-20 09:50 PM
MoMi有蟲,琴日食剩1/4掉咗,糧kaytee都係發現有蟲,所以唔會買咁大袋,費時生蟲浪費! ...

我係試過有隻同批草一齊經左加工既蟲乾
我丟左隻蟲乾 包草照食@@
唔知你果D蟲係咪呢D呢
其他有試過發現蟲既兔友都係咁做
wesky 2011-9-21 12:25:09 AM
木瓜丸只係零食, 零食儘量唔好食最好
花芝媽 2011-9-21 02:14:48 AM
下 有虫??   d虫咩樣既!!???  好大條???  死啦   ....  我個包唔知有冇添嫁   ... 我暈了
花芝媽 2011-9-21 02:17:54 AM
sanny0066 發表於 2011-9-20 09:11 PM
花芝媽 我都想轉MOMI 1CUT 但係又怕2隻衰囡唔食 我驚長期食2CUT 磨牙方面唔夠 ...

買包細細地比佢地試啦 ...  溝草食囉 ...  不過我諗唔會點掂...   

可能要放多幾日.. d 1cut 愈黎愈多  2cut一路減少甘加比佢地

當轉草 ..   1cut多 溝2cut少 ..   

我有溝過  不過我對女好似無乜反應   .. 同埋拎2包草溝黎溝去好麻煩 =w= 跟住靜係食1cut算 XD
Wandywan 2011-9-21 09:43:30 AM
唔係乾蟲,係識郁,好細仔,好似啲蝨咁樣,唔識跳!Momi我都係呢袋先發現!

快速發帖