平時Pillow一到差唔多時間就會跳上枱要野食  頭先佢跳左上枱之後想跳返落凳既時候
上半身係凳
下半身凌空
然後落地
唔知有冇撞到肚仔
呢個係驚

之後過一陣佢又上枱搵食
結果比佢趙左條橡膠
說時遲那時快
橡膠已經消失左..................................
呢個係險

呢刻我真係唔知講咩好........

唯有係咁比草佢食等佢快D屙返出來 orz

大家要好好咁收埋D危險品係小朋友接觸唔到既地方呀.......

sanny0066 2011-9-20 10:25:49 PM 來自手機
好恐怖呀 張枱係咪離地面好高=0=希望Pillow無事^^
doudouma 2011-9-20 10:48:37 PM
小心啊,我仔仔好似好鐘意橡膠類的東西...唔知係咪有咬口
唔好比pillow一試就愛上
pillow.ma 2011-9-20 10:55:51 PM

re sanny,
佢平時上開去
會跳左上凳先再上枱
今次失手
不過佢有時都會失手跳唔上張凳
好鬼搞笑

re doudouma,
我唔會比佢再偷食!!!!
我又唔係唔比草佢食佢好似好慘冇野食要食膠咁

其他小朋友唔好學
花芝媽 2011-9-21 12:02:08 AM
芝麻有時想跳上床 點知腳仔多毛一滑  又跳唔到 
成日都驚佢撞親 
肥墨魚 2011-9-21 12:18:20 AM
花芝媽 2011-9-21 02:19:53 AM
肥墨魚 發表於 2011-9-21 12:18 AM
邊有咁易有事丫
兔仔彈跳力都唔差耶
一米半米無難度

係跳到     但佢腳仔一滑   好驚佢會撞到D牙仔   撞落地下 又話旭撞到肚仔   撞到鼻仔  T__T
pillow.ma 2011-9-21 10:26:43 AM
花芝媽 發表於 2011-9-21 02:19 AM
係跳到     但佢腳仔一滑   好驚佢會撞到D牙仔   撞落地下 又話旭撞到肚仔   撞到鼻仔  T__T  ...

我都係呀!!!!!!
好驚會撞到肚仔咀仔
所以尋晚佢半個身撞落凳果下我好擔心
katy 2011-9-21 10:39:24 AM
呀B都係咁... 有陣時心急(尤其係食飯時間),由地下跳返入籠就會半天吊。

不過愈幫佢愈緊張,而家都係靜靜地睇住佢算
sanny0066 2011-9-21 10:41:43 AM
我之前都試過唔小心一下踢左落Be道..因為佢無啦啦係床飛奔落地下 佢又殺唔切制 之後我又行前一步拎鞋著 就火星撞地球咁踢左佢  之後佢碌左一碌...自己起返身好彩仲行得食得走得飲得
肥墨魚 2011-9-21 11:14:15 AM
Wandywan 2011-9-21 08:48:10 PM
嘩!全部都好驚險!希望所有兔兔都健健康康!唔好再有咁驚險場面啦!真得人驚!

快速發帖