我隻仔仔夜晚好嘈~
因為我果籠有腳墊
佢成日咬起果
墊,發出D 好嘈 ge 聲音,即係膠墊烤鐵籠(烹烹聲)  我同家人訓訓下覺都嚇醒左
其實可唔可買D 磨牙石 比佢嫁?
大家有冇用開邊隻牌子 咁啊?

wesky 2011-9-25 10:30:29 PM
兔仔唔駛磨牙石,食乾草就磨到牙
hh0 2011-9-25 10:56:28 PM
佢似唔鍾意塊腳墊多D
花芝媽 2011-9-25 11:12:03 PM
兔仔本來都係夜行性既活動  我2個女有時晚上都係到跳舞周圍撞..
同埋兔仔本都係愛挖野咬野.. 就好似小朋友咁  乜都會搞亂下...

兔仔其實唔需要磨牙石..  食草已經夠..   你覺佢口癢悶悶地
你可以買草專或者兔仔又可以食又可以玩既野比佢咬下...草專1星期 一舊仔比佢自己咬下..
不過....我2個女個陣有草專... 係成舊咬起佢.. 再扔返落地..    之後都砰..砰..砰..聲
有時又有d 草屋仔 食得 你都可以買下比佢..  

同埋你個腳墊  有冇得搵野固定佢..同埋會唔會咬爛嫁 小心佢食落肚仔..
sanny0066 2011-9-25 11:24:00 PM
反而我2隻兔兔 2個兔籠入面都有放磨牙石不過佢地冇用過....我打算到佢地真係有需要磨牙時...就會用...所以我長放係籠
普京 2011-9-25 11:50:47 PM
不過.......
兔兔用得多磨牙石聽講d 牙呢... 會... 變形架
Ava 2011-9-26 12:10:57 AM
花芝媽 發表於 2011-9-25 11:12 PM
兔仔本來都係夜行性既活動  我2個女有時晚上都係到跳舞周圍撞..
同埋兔仔本都係愛挖野咬野.. 就好似小朋友 ...

咁如果我用膠索繩 去固定 會唔會咬斷嫁?
呢D 咁
咁買蘋果木 佢地中唔中意咬嫁?
wesky 2011-9-26 12:15:43 AM
拎走磨牙石啦, 食左d 石落肚仲唔健康
蘋果木我買過, 佢地咬左幾啖, 就無再咬, 丟左lu....
hh0 2011-9-26 12:15:50 AM
膠索好易咬斷
Ava 2011-9-26 12:19:56 AM
咁用咩固定好?
放D 重物?
Wandywan 2011-9-26 11:23:19 AM
磨牙石對兔兔健康唔好,呢d野係用黎搵$ga!我用草磚,晚晚都會聽到砰砰聲,因為Coffee將舊草磚扔黎扔去,一係係個籠轉黎轉去,有一晚好嘈,我出黎睇吓乜事,佢竟然將廁所個塊網咬咗出黎,係度咬黎去,扔到砰砰聲,於是,立刻放好,扣實,真比佢激死!真係好白厭!一到夜晚,熄晒燈,就係Coffee既happy hour la!
sanny0066 2011-9-26 04:39:47 PM
BeBe同YondYond 仲未開始周圍咬野最怕佢地咬籠..咬到D牙唔齊
Wandywan 2011-9-26 05:00:53 PM
佢依家成日咬籠,拽到死!
Ava 2011-9-26 06:52:37 PM
佢係咁咬我比佢張地毯
wesky 2011-9-27 02:32:59 PM
Wandywan 發表於 2011-9-26 05:00 PM
佢依家成日咬籠,拽到死!

有時間多d 俾佢出黎玩

快速發帖