1P 幣
由於就黎踏入冬季
加上兔兔促係BB兔
應該要做咩保暖措施呢?
我打算用毛巾將成個籠包住 需要開暖爐嗎?溫度幾多先要開?
hh0 2011-9-29 12:19:37 AM

兔兔身上有厚毛, 用毛巾包住個籠夠啦, 冬天唔算太冷
花芝媽 2011-9-29 12:20:20 AM
1月個陣..  2個小朋友大約2個月啦 bb黎....  
我冬天將毛巾者住個籠 左右同後面..  門口位放毛巾 姐一半
之後放1個擋到風既位..   有時太凍我仲會山埋''騎樓''對門  等d風唔吹入客廳
其實摸下佢地耳仔..  太凍佢地耳仔會凍冰冰

可能同埋我養2隻 ..  佢2個癡埋一舊訓都唔多凍 ..  
不過會成日扮雞  冬天
sanny0066 2011-9-29 12:25:28 AM 來自手機
哈哈多謝兩位意見 我都覺香港冬天愈來愈熱@@
花芝媽 2011-9-29 01:34:05 AM
依個夏季直情無打風添啦...   今年冬天會好遲黎我估..  
上年冬天我仲著緊夏天d衫..  係某幾日先著長就
sanny0066 2011-9-29 02:31:39 AM
所以我唔打算買暖爐
syt174698 2011-9-29 09:24:15 AM
兔兔怕熱多過怕涷,用毛巾圍住籠三面就得喇
sanny0066 2011-9-29 12:40:31 PM
兔兔熱會中暑..咁兔兔凍..佢有咩身體語言呀
wm20472 2011-9-29 12:55:31 PM
留意天氣報告, 兔兔最適溫度是16-24度

好似我咁, 屋企係地磚 (室溫-2度), 若溫度跌至16-18度時, 我會鋪BB用的地墊, 然後包大毛巾
若天氣再凍d, 我會係籠的四圍和頂圍毛巾
sanny0066 2011-9-29 01:19:25 PM
即伙如果溫室16-18度都係唔洗用毛巾圍籠?
花芝媽 2011-9-29 02:41:50 PM
半夜天氣會凍d ..  人既體溫都會低d ..  我諗兔仔都會..

圍一圍毛巾... 最多圍3面 0..0

快速發帖