我想帶我家兔兔去desex"
但因為我要返工,
所以擔心兔兔desex完之後,
我冇足夠ge時間去陪佢(我意思係大部份時候睇住佢有冇咩問題)
因為我知道做完手術後最好多d時候睇住佢,
因為我都驚會有咩意外.....
所以想知道,
如果做完手術之後,
可唔可以要求兔兔住院.
同埋想知如果要住院大約要幾$$.
thx~
sanny0066 2011-10-8 02:38:31 AM
其實我睇其他人絕育分享POST...兔兔大多數都係2-3日就回覆正常...樓主可吾抽2-3日時間多D陪手術後兔兔呢?咁又可以慳返住院費...同埋我相信兔兔手術後最需要既係主人
花芝媽 2011-10-8 03:51:20 AM
住院佢地都唔係24小時有人嫁0.0 晚上會無人嫁 ..   
我所知9龍院唔係24小時~   大圍我不知道><
hh0 2011-10-8 09:25:07 AM
BOOK 星期五 / 六 / 假期前1日 做, 就可以多D時候睇住佢
我以前都係咁, 星期一可以安心 返工
wongvennesa 2011-10-8 11:10:57 AM
我arm arm book jor 22號 同冬冬絕育,都係會請一日假, 六日一gum照顧佢
wm20472 2011-10-9 11:28:08 AM
最好預3日
不過我個2隻就2日就回覆正常
syt174698 2011-10-9 03:24:49 PM
基本上做完手術,兔兔已經好累,同埋唔多食野,樓主要比時間同心機餵草粉, 第二日應該會正常返,最好比多幾日時間兔兔,留意唔好比佢整到個傷口
熊折 2011-10-10 02:01:27 AM
其實我真係好擔心,
因為我最多只可以連續放2日,
第一日帶佢做手術,我只可以陪埋佢第2日我就要返工,
我都明白做完手術佢需要我多d陪佢,
但無奈我老闆唔俾我放咁多日....
所以先逼住要佢住院...
因為我真係擔心我因為返工而發生左d咩意外,
而我係唔可以即時帶到佢去醫院....

有冇人係試過兔兔住院架?
同埋大約收費係幾多呀?
因為我打算下個月帶佢去做架啦.
smallsuishan 2011-10-10 09:07:34 AM

其實兔兔絕育真係不要太擔心
你留兔兔住院反而對兔兔仲唔好

養兔兔既人都知道兔兔好似俾外在環境嚇親而影響食慾
如果你唔可以請假既... 咪放夠足夠既食物俾兔兔

住院...兔兔有機會同狗狗貓貓同房... 比係屋企冇人睇住 住院仲衰
另外 住院... 姑娘唔會幫你睇實兔兔 最多都係得閒入去望一兩眼
sanny0066 2011-10-10 09:11:37 AM
嗯嗯同埋我睇之前d人既絕育分享..都係2-3日就已經好返生猛晒所以樓主其實唔洗太擔心

快速發帖