1P 幣
今年五月幾開始,我就一直都有起网上開始領養兔兔(兔協都申請過兩次)但最鐘都系領養唔到.最近,因為男朋友越來越忙冇時間陪我,區一直都想買隻兔兔俾我充實一下!但我本人一直都想幫d被遺棄既兔,不過,男朋友俾我ge期限就到啦,如果,我呢三日內都領養唔到我地就會去旺角寵物店買,我就想請教各位兔爸兔媽點樣先可以知道個兔兔健唔健康,邊間寵物店信譽、較好?仲有我買兔兔果時仲有咩也因該要注意加?順便問下你地有冇的朋友ge兔兔可以俾我領養吖?
Alan7617 2011-10-19 08:25:55 AM
兔協比你領養果d通常都無乜病痛,而買返黎果d根本晤知有無病痛,領養有一道最大嘅好處,就係令你起步開始養時資金更加鬆動可以不斷改善兔兔生活。

以上喺本人一d瑜見,如有得罪,請見諒
普京 2011-10-19 08:36:04 AM
我知道有個人待領啡色三歲獅子仔,包籠糧水樽次所,有意pm我吧
衰仔(00) 2011-10-19 08:52:10 AM
我都有個朋友待領...不過詳細就要問一 問先''不過你想要咩兔..同埋有冇話男&女...幾大ok?
sanny0066 2011-10-19 09:00:54 AM

其實樓主都可以考慮一下係網上討論區領養唔洗咁多手續
雨后的彩虹 2011-10-19 09:19:45 AM
普京 發表於 2011-10-19 08:36 AM
我知道有個人待領啡色三歲獅子仔,包籠糧水樽次所,有意pm我吧

有意,可否先睇相?合眼緣就可以啦!請加FB:[email protected]謝謝
雨后的彩虹 2011-10-19 09:22:18 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 09:00 AM
其實樓主都可以考慮一下係網上討論區領養唔洗咁多手續

試過了,話明可以即日領兔都輪唔到我!
sanny0066 2011-10-19 09:25:13 AM
雨后的彩虹 發表於 2011-10-19 09:22 AM
試過了,話明可以即日領兔都輪唔到我!

咁慘咁你再試多次兔協啦 我短消息左你
smallsuishan 2011-10-19 09:29:43 AM
我想講.. 點解一定要SET個期限去領養
咁時機未到就係未到
坦白講.. 而家賣兔既地方的兔兔絕大部份都係有病
就連8號兔的兔兔我次次去都見到兔兔鼻仔黃黃

如果你真係有心養兔兔.. 咪耐心d等
係呢段時間諗清楚自己係咪真係願意照顧兔兔一生
自己用多少少時間了解兔兔既特性...

雨后的彩虹 2011-10-19 09:33:07 AM
衰仔(00) 發表於 2011-10-19 08:52 AM
我都有個朋友待領...不過詳細就要問一 問先''不過你想要咩兔..同埋有冇話男&女...幾大ok?
...

唉~~~依家仲要咩條件吖!我依加只要合眼緣就得了,男女都冇問題、五歲以下都可以.只最緊要可以幚到區地!有冇相睇?請加F、B:[email protected]謝謝
雨后的彩虹 2011-10-19 09:40:53 AM
Alan7617 發表於 2011-10-19 08:25 AM
兔協比你領養果d通常都無乜病痛,而買返黎果d根本晤知有無病痛,領養有一道最大嘅好處,就係令你起步開始養 ...

冇關系,我都要多謝你俾甘多意見我!你個意見我會一定同我男友商量叫區俾多次機會我去兔協試多次!多謝你ge寶貴意見!
雨后的彩虹 2011-10-19 09:42:37 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 07:58 AM
其實最好真係去兔協領養...所有兔兔都絕左育...我都係因為買左兔兔先上兔協...如果我上左兔協先...我都一 ...

呵呵~~你依加養緊果兩個都可愛啦
雨后的彩虹 2011-10-19 09:44:47 AM
Alan7617 發表於 2011-10-19 07:53 AM
諗清楚未,我高度建議你再去兔協申請多次,買唔係唔好,但你自己都講想幫下佢地,係咪,不如比多少少時間自 ...

多謝你俾甘多意見我!你個意見我會一定同我男友商量叫區俾多次機會我去兔協試多次!多謝你ge寶貴意見!

雨后的彩虹 2011-10-19 09:47:21 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 07:40 AM
你都係想養bunny?我2隻都係bunny呀

係吖,因為,區地ge耳仔捶下來個樣又好像起到发呆,好可愛
雨后的彩虹 2011-10-19 09:50:40 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 07:40 AM
加油...做個好既兔奴

話做兔奴甘就唔算ge,最重要ge系過程
千千 2011-10-19 09:55:43 AM
樓主 點解 領養唔到?
兔協無同你 講原因?

快速發帖