1P 幣
今年五月幾開始,我就一直都有起网上開始領養兔兔(兔協都申請過兩次)但最鐘都系領養唔到.最近,因為男朋友越來越忙冇時間陪我,區一直都想買隻兔兔俾我充實一下!但我本人一直都想幫d被遺棄既兔,不過,男朋友俾我ge期限就到啦,如果,我呢三日內都領養唔到我地就會去旺角寵物店買,我就想請教各位兔爸兔媽點樣先可以知道個兔兔健唔健康,邊間寵物店信譽、較好?仲有我買兔兔果時仲有咩也因該要注意加?順便問下你地有冇的朋友ge兔兔可以俾我領養吖?
sanny0066 2011-10-19 02:48:45 AM
旺角真係冇一間好嫁wo
sanny0066 2011-10-19 02:49:56 AM
點解你男友要set期限呢?兔協要申請領養有好多手續
雨后的彩虹 2011-10-19 03:05:09 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 02:48 AM
旺角真係冇一間好嫁wo

甘你有邊間好ge寵物店介紹?本人住上水所以唔好太遠!謝謝
雨后的彩虹 2011-10-19 03:14:25 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 02:49 AM
點解你男友要set期限呢?兔協要申請領養有好多手續

因為,我申請左兩次都唔得.所以,區俾佐個期限我.好快就到十一月啦,區冇咩時間反屋企到時一個星期七日其中六日區都起公司過,又唔想煩又惊我自己一個起屋企太寂寞.所以就se期限到時領養唔到就自己出錢買反一、兩隻
sanny0066 2011-10-19 03:27:38 AM
雨后的彩虹 發表於 2011-10-19 03:05 AM
甘你有邊間好ge寵物店介紹?本人住上水所以唔好太遠!謝謝

8號兔啦..我2隻都係8號兔買...買了個半月同1個月都未有病痛...屯門/荃灣都有分店
sanny0066 2011-10-19 03:28:29 AM
雨后的彩虹 發表於 2011-10-19 03:14 AM
因為,我申請左兩次都唔得.所以,區俾佐個期限我.好快就到十一月啦,區冇咩時間反屋企到時一個星期七日其中 ...

但係...唔可以因為悶就養兔兔...兔兔起碼有10年命你擔保你未來10年都悶?你未來10年男友都冇時間陪你
sanny0066 2011-10-19 03:29:54 AM
雨后的彩虹 發表於 2011-10-19 03:14 AM
因為,我申請左兩次都唔得.所以,區俾佐個期限我.好快就到十一月啦,區冇咩時間反屋企到時一個星期七日其中 ...

你相入面個2隻都好可愛呀...你現在唔係養緊呢2隻咩
雨后的彩虹 2011-10-19 03:46:09 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 03:28 AM
但係...唔可以因為悶就養兔兔...兔兔起碼有10年命你擔保你未來10年都悶?你未來10年男友都冇時間 ...

其实,我都好鐘意養動物,我之前都養過唔少動物所以,我一但養開我都會一直甘養到區年老
雨后的彩虹 2011-10-19 03:50:01 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 03:29 AM
你相入面個2隻都好可愛呀...你現在唔係養緊呢2隻咩

唔系吖!之前去兔協就系想領養區地不過領養唔到就拿來做頭像
雨后的彩虹 2011-10-19 03:52:30 AM
sanny0066 發表於 2011-10-19 03:27 AM
8號兔啦..我2隻都係8號兔買...買了個半月同1個月都未有病痛...屯門/荃灣都有分店 ...

0K,謝謝你ge介紹
sanny0066 2011-10-19 07:40:14 AM
雨后的彩虹 發表於 2011-10-19 03:46 AM
其实,我都好鐘意養動物,我之前都養過唔少動物所以,我一但養開我都會一直甘養到區年老 ...

加油...做個好既兔奴
sanny0066 2011-10-19 07:40:46 AM
雨后的彩虹 發表於 2011-10-19 03:50 AM
唔系吖!之前去兔協就系想領養區地不過領養唔到就拿來做頭像

你都係想養bunny?我2隻都係bunny呀
Alan7617 2011-10-19 07:53:35 AM
諗清楚未,我高度建議你再去兔協申請多次,買唔係唔好,但你自己都講想幫下佢地,係咪,不如比多少少時間自己再去申請多次
sanny0066 2011-10-19 07:58:34 AM
Alan7617 發表於 2011-10-19 07:53 AM
諗清楚未,我高度建議你再去兔協申請多次,買唔係唔好,但你自己都講想幫下佢地,係咪,不如比多少少時間自 ...

其實最好真係去兔協領養...所有兔兔都絕左育...我都係因為買左兔兔先上兔協...如果我上左兔協先...我都一定會領養

快速發帖