1P 幣
我想買VETBED比我隻肥仔丫~~~
不過我見到已經有兩個唔同既VETBED
之前係係大圍睇醫生佢推介一隻叫petlife vetbed

我見過實物佢下面好多"loan loan" 可以流走d尿

但係我上網搵過只有mini zoo有得買, i love rabbit冇得買

跟住我去左兔協見到第二隻都差唔多既野但係佢毛毛下面果度好密的冇petlife 果隻咁多loan loan

所以我想問下咁多位兔仔爸爸媽媽有冇用開vetbed

買咩牌子同埋係邊度買大約幾多錢到?

ps因為我睇醫生果時叫我要買vetbed比佢如果唔係隻腳仔好易有事

katy 2011-10-19 05:34:23 PM
VET BED個設計唔吸尿的,我覺得"LOAN LOAN"密唔密都冇所謂。
有用過兔協果隻VET BED,D尿都隔得好快呀!!
syt174698 2011-10-19 07:22:34 PM
你要睇返兔兔會吾會咬,如果咬既話,買幾多塊都無用,我兩個仔就係好例子。
sanny0066 2011-10-19 10:05:57 PM
ps因為我睇醫生果時叫我要買vetbed比佢如果唔係隻腳仔好易有事

請問呢句點解?唔買VETBED 隻腳仔有咩事
syt174698 2011-10-19 11:02:15 PM
容易有腳瘡,因為少運動同埋長期走硬地,所以用Vet bed做腳墊預防生腳瘡。
sanny0066 2011-10-19 11:07:04 PM
syt174698 發表於 2011-10-19 11:02 PM
容易有腳瘡,因為少運動同埋長期走硬地,所以用Vet bed做腳墊預防生腳瘡。

咁睇黎我都要買vetbed俾佢地 我現在籠內放左ABC膠一塊...等佢地隻腳仔舒服D唔知有冇用
joeman 2011-10-19 11:57:46 PM
Doctor話重可以預防小兔kick到腳好易爆江!
sanny0066 2011-10-20 12:02:44 AM
vetbed 我係petshop見過..我覺得好似一塊毛墊
joeman 2011-10-20 10:53:37 AM
我見有兩隻有一隻就係PETLIFE 出既 一隻就係兔協果隻
PETLIFE都有兩隻一隻係ORIGINAL 一隻係 GOLD 分別係百幾同二百蚊

我未去睇下遲D去睇下佢個樣先可以話到比你知邊隻好
不過一定要買厚身D 等兔兔企係上面都書書服服

PS: 計埋睇醫生我個肥仔黎左1個多月, 都洗左差不多4千蚊了...
sanny0066 2011-10-20 11:02:56 AM
joeman 發表於 2011-10-20 10:53 AM
我見有兩隻有一隻就係PETLIFE 出既 一隻就係兔協果隻
PETLIFE都有兩隻一隻係ORIGINAL 一隻係 GOLD 分別係百 ...

咁睇黎我都要出去搵下VETBED了
joeman 2011-10-20 01:11:06 PM
不過袋裝草我都係唔識點分新唔新鮮
買adp 同oxbox都好包住曬都唔知新唔新鮮
有次買左返去打開一"羊"下佢好多"陳"咁, 係唔係有問題既呢
有冇爸爸媽媽對e樣野好有心得嫁~~?
smallsuishan 2011-10-20 02:52:49 PM
我買草會開草黎睇
睇下多唔多枯枝 不過間間做法.. 有d唔可以開草睇的
unmildefleurs 2011-10-20 03:32:48 PM
Vetbed 呢,除左旺角minizoo有得買,stationR都有呀
(佢地網頁列哂尺寸價錢,不妨自己比較)
都係賣petlife呢個大牌子~

我都諗住等天氣凍啲時睇下駛唔駛買,
不過又喺網上見過有兔友話其實VETBED保暖效果麻麻,
主要都係等兔兔瞓得舒服啲同預防生腳瘡
但我都係十五十六未決定買唔買好
因為我家兔小姐太鍾意咬野啦
話唔定買番黎都只會俾多樣佢咬 = =
unmildefleurs 2011-10-20 03:39:47 PM
joeman 發表於 2011-10-20 01:11 PM
不過袋裝草我都係唔識點分新唔新鮮
買adp 同oxbox都好包住曬都唔知新唔新鮮
有次買左返去打開一"羊"下佢好 ...

呢個問題我都想問!
我知淨係睇啲草既顏色係唔作得準,
記得有兔友BLOG好似有教過話要留意埋啲香味(擺得太耐會無左草香)
同埋要睇有無霉左的草...
但係如果鋪頭唔俾人開袋睇草咁點呢?!
joeman 2011-10-20 05:29:38 PM
Station R 平小小睇你就唔就腳LOR我就住港島= =
冇得方有得買= =
等我試D買左影D相比你地睇下喇!

比個溫馨題示咁多位爸爸媽媽喇~~~
唔知你地知唔知
因為我隻肥仔中曬招
我帶佢去睇醫生話佢D 毛毛入面有MITE, 咁我問佢點解喇佢就話好大機會係D草果度有...
上次我就係係CWB果個龍X樂園度買...買左返去D草好香...不過D草入面好大"陳"
我睇完醫生就覺得係D草中招...
琴日係CWB 搵ADP 既A草比肥仔...又上左佢度買...連ADP 果D都好似有D"陳"咁...真係冇曬信心...
我又唔敢買一箱因為驚有事SIDE曬D草...
所以大家要小心丫!!!

同埋最好可以有人教下我地點揀喇=0=
希望有爸爸媽媽可以介紹D好文比我地睇下喇

PS我連家有寶貝兔E本書都睇埋都冇教=0=

快速發帖