上星期六買, 見佢肥肥地, 有128g, 又就黎一歲
屋企又無位擺膠箱, 所以出去鼠街, 睇下有沒大d既籠
就比我係I love Rabbit搵到呢個籠, 最近新出的, make in 英國
size: 長18吋x10.5吋高x11吋闊
都幾大, 見佢都跑得幾開心
所以推介比大家
$13x, 大家可以考慮下

hamstertroy 2011-10-20 01:08:26 AM

我覺得最唔好係放唔到SANKO WILD 21cm滾輪

SANKO WILD 21cm跑道夠長又夠闊, 可以跑得盡情舒暢

再窄些根本很容易踩出來, 完全是要遷就著來跑
小班 2011-10-20 02:01:39 AM
點解唔買個大D同多D位既籠
得一層...感覺上好細
我個隻係倉鼠都比佢用大轆...因為細果D佢就住跑好辛苦
hamstertroy 2011-10-20 06:05:49 AM

係阿, 熊仔鼠黎講其實依個籠絕對係細
一來空間唔夠, 二來放唔到21cm滾輪

熊仔鼠鼠體型較大相對需要較大的生活空間
底平面至少要360平方吋地方 (當然空間再大更好)
即例如箱/籠內計 24 x 15 in = 360 in2
換算亦即 60.96 x 38.1 cm = 2322.58 cm2

所以其實真係膠箱好, 香港D鼠籠冇個掂
膠箱仲要又大又平~

你睇下屋企有冇得盡量執下位
等鼠寶住得舒服D啦...
J.Milner 2011-10-20 08:21:57 PM
hamstertroy 發表於 2011-10-20 01:08 AM
我覺得最唔好係放唔到SANKO WILD 21cm滾輪

SANKO WILD 21cm跑道夠長又夠闊, 可以跑得盡情舒暢

SANKO WILD 21cm 滚輪我都想用, 但一定要用膠箱==
J.Milner 2011-10-20 08:26:48 PM
小班 發表於 2011-10-20 02:01 AM
點解唔買個大D同多D位既籠
得一層...感覺上好細
我個隻係倉鼠都比佢用大轆...因為細果D ...

呢個籠其實已經都好大, 有雙子籠既size
但其實...多層係無用...底盤夠大先重要
鼠籠中, 呢個既底盤, 已經係最大......
J.Milner 2011-10-20 08:31:19 PM
hamstertroy 發表於 2011-10-20 06:05 AM

我其實想用大膠箱養好耐...
不過奈何真係唔夠地方擺咁大個箱...
我試下盡量執下睇下有沒位擺到啦...
呢個籠...諗住推介下...點知咁多劣評==
佢之前用既朱古力工廠其實仲細...
笨笨媽 2011-10-20 11:11:46 PM
hamstertroy 發表於 2011-10-20 06:05 AM

好coloerful...好靚
hamstertroy 2011-10-21 12:14:33 AM

其實唔係話劣評, 細鼠用okay, 價錢又合理, 不過養熊仔鼠地方係真係要大好多!!
hamstertroy 2011-10-21 02:43:15 AM
笨笨媽 發表於 2011-10-20 11:11 PM
好coloerful...好靚

Thanks!
熊仔女小茶 2011-10-21 09:18:41 AM
hi , 個跑步機好似細左d wo .
J.Milner 2011-10-21 10:34:05 PM
熊仔女小茶 發表於 2011-10-21 09:18 AM
hi , 個跑步機好似細左d wo .

雖然佢係熊仔鼠...其實佢個身係比一般熊仔鼠短
但就好重...有128g...當然大轉轉最好啦...
不過...我有緊呢個佢轉轉...佢伸身長玩都得...
個size岩岩好...
J.Milner 2011-10-21 10:36:17 PM
hamstertroy 發表於 2011-10-21 12:14 AM
其實唔係話劣評, 細鼠用okay, 價錢又合理, 不過養熊仔鼠地方係真係要大好多!! ...

我知嫁啦...我依家諗諗計中...
小班 2011-11-15 04:28:24 PM
咁佢既底盤係咪大過PET HOME 3層籠架??
唔知啊..可能你由上影落去..仲有埋熊仔鼠做比較我就覺得細>.<
比多幾層佢玩先開心嘛
21CM果個轉轆 我係PET HOME 籠用到喎~唔洗架都得
如果係比倉鼠仔玩一定好開心啦

不過我唔知道熊仔鼠應該用咩籠???
因為我比倉鼠既寵已經好大, 熊仔鼠咪.................:O)
J.Milner 2011-12-24 08:43:13 AM
小班 發表於 2011-11-15 04:28 PM
咁佢既底盤係咪大過PET HOME 3層籠架??
唔知啊..可能你由上影落去..仲有埋熊仔鼠做比較我就覺得細>.<
比多 ...

佢既底盤的確係比PET HOME 3層籠大架......
嘟嘟依家無住呢個籠啦, 轉左大膠箱
熊仔鼠都係用大膠箱好

快速發帖