故事有少少長, 不過我好想同大家分享, 同埋唔知大家有冇好似我既經歷 :
話說, 上個星期六我在兔協做完義工, 暫養家庭帶左我準備領養兔兔番黎。因為兔協話都想比我睇下佢, 抱下佢接觸下佢至confirm我會唔會領養佢。
點知,咁就出事喇。當我兩隻手接住的時候, 佢好乖咁比我抱住, 跟住我好細聲咁同佢講"你想唔想跟我番屋企呀, 想就好乖乖比我抱啦"跟住佢整個比我抱既過程基本上任我擺佢post, 反肚, bb抱, 抱住佢周圍行, 伏在我身上, 佢完全無反抗, 寄養家庭個媽媽見到佢咁乖重問我, 你養過兔兔?好熟手咁喎﹗跟住同佢玩完一大輪, 準備要走之際。。。佢細細力咬個肚腩!佢一定係聽到我講話我要走!!!! 我放左入去, 佢就用屁股對住我!!! 我同佢講左好耐byebye佢至係咁e 回個頭望下我。果晚~ 我半夜三點鐘都未訓得著, 因為我好掛住佢。
我重有一堂護理班, 要下個星期四上埋至可以帶佢番屋企。
但係到左尋晚, 我終於忍唔住,我上左兔協見佢,佢應該記得我掛!!! 因為佢今次同我洗鼻,雖然兩下only.... 佢都係任我武佢,點知我掛住同人傾計, 冇同佢玩, 佢即刻跳左上黎我心口 --- 第一個抓痕(我離開左兔協見到d朋友, 竟然係同佢地玄耀!! 佢地都話我傻!!!)我走既時候, 佢伏在籠邊look大隻眼望住我, 果一刻, 我好想帶佢走。尋晚~我都係三點幾都未訓得著, 就黎掛死我了。

我依家既心情, 唔知大家明唔明白?日日夜夜都掛住佢, 死未~~ 兔兔究竟比左咩迷藥我食???
千千 2011-10-20 10:17:59 AM
好明顯 係電眼電傻你~
肥墨魚 2011-10-20 10:21:12 AM
Alan7617 2011-10-20 10:24:39 AM
hehe...................
sanny0066 2011-10-20 10:36:56 AM
歡迎加入兔奴大軍你已經成功被隻兔仔溝左
肥墨魚 2011-10-20 10:39:36 AM
tungyvonnehk 2011-10-20 10:54:04 AM
千千 發表於 2011-10-20 10:17 AM
好明顯 係電眼電傻你~

原來係用電眼迷魂lee一招....
tungyvonnehk 2011-10-20 10:57:14 AM
肥墨魚 發表於 2011-10-20 10:21 AM
相信你將會係個好主人

多謝你... 我都學習緊做個好主人。
我已心知不妙了.... 跌左入兔兔的迷陣, 成為兔奴一名。
下次見到佢應該要講: 奴婢向兔兔請安!!
tungyvonnehk 2011-10-20 10:59:32 AM
肥墨魚 發表於 2011-10-20 10:39 AM
另外小弟跟太太昨晚己尋回出街袋
如果唔嫌棄 ....

奴婢代兔兔謝過麥皮墨魚爸媽, 街袋未買, 唔知你幾時得閒??
tungyvonnehk 2011-10-20 11:03:35 AM
sanny0066 發表於 2011-10-20 10:36 AM
歡迎加入兔奴大軍你已經成功被隻兔仔溝左

sanny: 哈哈~ 正確黎講, 佢唔需要溝我, 我已經主動獻身, 死未... 如果佢輕輕主動, 我驚我會打劫兔協!!
肥墨魚 2011-10-20 12:04:31 PM
tungyvonnehk 2011-10-20 12:10:04 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-20 12:04 PM
就我咁好?!
我最方便早上9~930係地鐵
夜晚830~9魚街/地鐵

麥皮墨魚爸 :
主人(兔兔) 教落, 奴婢要有家教, 人地送野比你要講多謝, 而且人地送野比你當然你就人la, 奴婢快快去收野!!!
<哈哈哈>
唔玩住, 入番正題, 我2030-2100魚街都ok, 定地鐵站交收方便你唔洗出閘? 我今日, 星期五ok!
再一次多謝你先!!
肥墨魚 2011-10-20 12:55:12 PM
tungyvonnehk 2011-10-20 03:09:28 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-20 12:55 PM
不必客氣 又唔係啲咩嘢
咁不如就明晚大概2030魚街紅蘿蔔等啦

沒問題!!! 我PM 我電話NO. 比你~
nan0kay 2011-10-20 03:10:53 PM
哈~兔兔係好可愛既~可能遲D回到家係破壞王~我果2個衰豬就係咁...

快速發帖