今日係冬冬絕育大日子
1030去到診所,俾dr.ma檢查,冬冬一切健康正常^_^
放低冬冬....到2點幾dr.ma話已經完成手術,冬都醒咗,等到4點我即刻去接佢

0530返到屋企,個樣好累,我都等佢自己休息

以家8點佢都未係點郁 (但係耐唔耐就勁暴力要咬甩個頭罩....)
我應該幾點開始餵草粉俾佢??
Wandywan 2011-10-22 08:23:16 PM
其實佢依家係唔係已醒咗,只係痛,唔多郁?可以試吓餵!不過我都無經驗ga,Coffee都要12號先做!
Wandywan 2011-10-22 08:25:51 PM
其實咁暴力,對傷口唔多好,好唔可以安定吓佢既情緒呢?
Kasey 2011-10-22 08:36:19 PM
我隻毛毛係20號剛剛做完呀,DR應該有教你應該幾時喂草粉,無講?
我果日就係返到黎8點同11點喂,之後半夜3點又喂~
因為我怕佢無野落肚,佢會有事MA!!

加油AR!
wongvennesa 2011-10-22 08:44:26 PM
佢以家中槍訓覺,所以我諗佢唔痛
係無食慾
pillow.ma 2011-10-22 09:20:29 PM
九龍城應該有講大概幾點可以餵草粉同埋餵幾多ml架喎
另外你可以放D菜葉係佢側邊等佢一想食野就咬幾啖
放低比佢攤完又咬下攤完又咬下就得
頭罩冇計, 等佢發皮氣抓到攰唔抓囉
smallsuishan 2011-10-22 10:48:24 PM
你試下放D草草同菜係兔兔隔離俾佢易D食
如果兔兔冇食先餵草粉

俾兔兔靜下..唔好搞佢
wongvennesa 2011-10-22 11:36:46 PM
佢無食呀都係
arm arm 餵咗草粉俾佢同埋有幾duk爛便
係咪正常?
花芝媽 2011-10-23 01:55:12 AM
有便便就ok了!    最緊要胃佢食野.. 佢有時太攰唔想陏  行都唔想行嫁..  
你用手胃d草葉呀  菜菜比佢食..  草粉個d o.o

快速發帖