兔兔寄養

hgod 發表於 2011-10-24 20:41|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
各位大大, 小弟同老婆11月尾會去一個星期旅行, 原本諗住响兔協寄養, 但今日打去問已滿
我想問下咁多位有冇試過將家中寶貝寄養响第二度, 可唔可以介紹一下俾小弟
又或者邊位大大可以幫忙, 可俾寄養費, 十分感激
Kay 2011-10-24 08:50:39 PM
荃灣8號兔OK呀。之前返大陸4日都係寄養係個道
唔錯呀個人認為
sanny0066 2011-10-24 09:55:30 PM
嗯嗯 我都覺得8號兔唔錯...因為佢地d店員都有好豐富養兔經驗
syt174698 2011-10-24 10:52:25 PM
樓主,你住係邊度呀??8號仔同R記都可以寄養,兔協都有,不過兔協好似無地方咁,上次去過,D籠擺滿晒走廊度
hgod 2011-10-24 11:03:57 PM
syt174698 發表於 2011-10-24 10:52 PM
樓主,你住係邊度呀??8號仔同R記都可以寄養,兔協都有,不過兔協好似無地方咁,上次去過,D籠擺滿晒走廊度 ...

兔協已無位, 我都去開荃灣8號買草, 覺得嗰度好多人好嘈, 所以應該唔會放响荃灣8號度, 有冇人知其他8號會唔會好啲?
syt174698 2011-10-24 11:06:32 PM
R記都係荃灣,你可以去問下,8號仔得屯門/元朗有分店咋
joeman 2011-10-24 11:07:52 PM
咁港島呢?
我下年先去女行不過都想問定打去book定位先~~~
sanny0066 2011-10-24 11:08:56 PM
syt174698 發表於 2011-10-24 11:06 PM

我想講8號仔...荃豐中心地下個層有分店.....
hgod 2011-10-24 11:10:31 PM
syt174698 發表於 2011-10-24 11:06 PM

如果屯門/元朗間8號大啲又冇咁嘈, 遠啲都冇所謂
syt174698 2011-10-24 11:48:55 PM
8號仔屯門同元朗分店都OK,不過都係預早BOOK定,雅都分店係比較其他分店大D既
sanny0066 2011-10-25 01:47:32 AM
元朗店唔係已經關門大吉啦咩
smallsuishan 2011-10-25 07:38:03 AM
No..元朗個間仲開緊的
係嘉樂商場
sanny0066 2011-10-25 08:05:37 AM
我以為關左資料錯誤
hgod 2011-10-26 02:49:38 AM

各位大大, 首先感謝各位意見, 今日同太太各自請了半日假幫我家妹妹睇兔酒店, 可以俾大家一些參考

酒店A
龍X樂園 (唔係旺角嗰間mini-zxx)
地點: 北角
收費: $50/日, 包草, 糧
優點: 快入住, 唔駛book, 價錢合理, 適合臨時有急事要寄養兔兔的主人, 而且可以自備籠(本身都有提供), 而且港島區比較缺乏兔酒店
缺點: 唔知係咪未夠鐘做清潔同用木糠關係, 都有一陣尿尿味, 而且都幾多兔兔同龍貓

酒店B
太平X寵物會
地點: 荃灣
收費: $60/日(30日以上), $66.4/日(7日以上), $72.8/日(1~6日), 包草, 糧 *旺季會有附加收費
而且第一次要入會費: $80, 入住第一日一定要收美容費: $144 *有專車接送, 當然要另收費
優點: 地方大, 清潔, sell星級寵物酒店, 基本上設備完善, 底材用紙粒, 一站式服務, 你有錢就可以
缺點: 1)唔可以自備籠, 一定要用佢的籠, 2)當然價錢law (雖然貴, 但係都交到貨俾你)

酒店C
8X兔
地點: 元朗分店
收費: 唔好意思, 唔係好記得, 好似$50/日, $280/星期, 包草, 糧
優點: 快入住
缺點: 1)基本上放鋪頭, 如冇位會放其他鋪, 如再冇位, 就會有同事帶返屋企, 但見過荃灣同元朗鋪都幾細, 原本想入埋TM鋪睇, 不過最後放棄左, 2)底材用木糠

目前會揀酒店B, 雖然貴少少, 不過好似比較好咁, 計過8日大約要$7XX, 嗰度有啲VIP獨立房俾狗狗住, 有諗過問佢可唔可以俾兔兔住, 因為可俾佢跑跳, 不過要成$2xx/日

肥墨魚 2011-10-26 11:38:58 AM 來自手機

快速發帖