今日上台灣網睇下D寵物用品,見到好耐之前有兔友講過俾兔兔玩既IQ玩具~ 忽發奇想,可唔可以自製既呢? 放工就去左雜貨店睇下有咩合適既物資可以利用,CC,搵到啦~ 蛋糕盤、紙杯仔,成本廿幾蚊~ 返屋企一試,SOSO豬頭兩次都係亂黎,好猴擒咁推倒晒D杯搵入面D粒粒,第3次就識咬起飛走D杯搵D粒粒食啦~ 見SOSO豬都幾鍾意玩咁丫~ 俾大家參考下~ CC

自製IQ玩具
肥墨魚 2011-10-28 12:56:47 PM
Wandywan 2011-10-28 05:45:16 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-28 12:56 PM
你又想迫我拍短片

好呀!快d拍好想睇!!
jinjin 2011-10-28 05:48:30 PM
ernie168 發表於 2011-10-28 11:36 AM
點解MONMON咁懶豬丫~

monmon真係好鬼懶,放佢出黎除左食野之外,都係趴係度架咋
我咪唸下計要佢做運動囉,餵佢食菜就o係梳化頭同尾俾佢,等佢行黎行去至食到菜,
前日就再加插我既2條腿,要佢好似障礙賽咁jump過我條腿去食菜,等佢多D運動量囉
Wandywan 2011-10-28 05:52:40 PM
又唔錯wo!!等我又試吓整比Coffee玩!!!
sanny0066 2011-10-28 06:52:55 PM
jinjin 發表於 2011-10-28 05:48 PM
monmon真係好鬼懶,放佢出黎除左食野之外,都係趴係度架咋,
我咪唸下計要佢做運動囉,餵佢食菜 ...

哈哈我食Be 係食完糧同A草..先會出籠趴係道嘆...其他時間出籠都會狂奔/跳黎跳去
sanny0066 2011-10-28 06:53:39 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-28 12:42 PM
已經認得1 3 4 8 四個字
不過墨魚仲係要心情好先得
我講:"墨魚...4" 佢就企去4果張墊

墨魚爸..老老實實你會唔會吹大左快D拍片俾我地求證一下
肥墨魚 2011-10-28 07:10:51 PM
sanny0066 2011-10-28 07:14:09 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-28 07:10 PM
我諗我叫墨魚去4佢唔會去錯6
但你叫BE比你反轉應該要等到2012年12月21号 ...

佢比我反轉嫁..不過反完佢會一拳打埋黎之MA跟住我就有D星星係個頭上面轉呀轉轉呀轉
肥墨魚 2011-10-28 08:18:19 PM
cilibunny 2011-10-28 09:26:12 PM
ernie168 發表於 2011-10-28 11:39 AM
我見網頁話有兩種玩法,另一個玩法,係咪教佢放返D杯去個盤到呢?

e!!? 我唔知有兩個玩法喎...
邊度見到0架?

我隻zucca e家一見我囉佢個iq toy就會衝埋來我度...
ernie168 2011-10-28 10:33:12 PM
cilibunny 發表於 2011-10-28 09:26 PM
e!!? 我唔知有兩個玩法喎...
邊度見到0架?

http://goods.ruten.com.tw/item/show?21109050500092

下面框框到話有兩種玩法,但係我見佢又冇寫另一種係咩...
sanny0066 2011-10-28 11:13:02 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-28 08:18 PM
不如你又拍番條片
你反BE,佢點出拳打你丫

haha 我要低調啲 拍片唔好啦=v=
cilibunny 2011-10-31 03:35:38 AM
ernie168 發表於 2011-10-28 10:33 PM
http://goods.ruten.com.tw/item/show?21109050500092

下面框框到話有兩種玩法,但係我見佢又冇寫另一種 ...

<遊戲共有兩種方式,可以參考影片說明。>

係喎!
咁要睇影片先知...=_=
可能呃你買咋~~

快速發帖