今日上台灣網睇下D寵物用品,見到好耐之前有兔友講過俾兔兔玩既IQ玩具~ 忽發奇想,可唔可以自製既呢? 放工就去左雜貨店睇下有咩合適既物資可以利用,CC,搵到啦~ 蛋糕盤、紙杯仔,成本廿幾蚊~ 返屋企一試,SOSO豬頭兩次都係亂黎,好猴擒咁推倒晒D杯搵入面D粒粒,第3次就識咬起飛走D杯搵D粒粒食啦~ 見SOSO豬都幾鍾意玩咁丫~ 俾大家參考下~ CC

自製IQ玩具
sanny0066 2011-10-28 01:01:05 AM
IQ玩具??我2隻兔兔都係天生白痴懵兔...所以一定唔識玩...我放棄唔整俾佢地玩
cilibunny 2011-10-28 05:19:07 AM
ok喎!!
個concept真係同我果個iq toy一樣的
仲要平咁多!!
真係要俾個讚你!!!
肥墨魚 2011-10-28 10:29:40 AM
joeman 2011-10-28 10:33:51 AM
我教緊肥仔串自己個英文名喇= =
joeman 2011-10-28 10:47:38 AM
諗住遲D教埋佢寫字=0=
jinjin 2011-10-28 11:02:14 AM
我教緊monmon jump, 兔兔要人類教返佢jump
ernie168 2011-10-28 11:36:58 AM
jinjin 發表於 2011-10-28 11:02 AM
我教緊monmon jump, 兔兔要人類教返佢jump

點解MONMON咁懶豬丫~
ernie168 2011-10-28 11:37:32 AM
sanny0066 發表於 2011-10-28 01:01 AM
IQ玩具??我2隻兔兔都係天生白痴懵兔...所以一定唔識玩...我放棄唔整俾佢地玩 ...

有粒粒食嘛~ 所以好落力架~
sanny0066 2011-10-28 11:39:31 AM
ernie168 發表於 2011-10-28 11:37 AM
有粒粒食嘛~ 所以好落力架~

haha 但係我相信佢地會亂衝亂撞咁搵粒粒食
ernie168 2011-10-28 11:39:46 AM
cilibunny 發表於 2011-10-28 05:19 AM
ok喎!!
個concept真係同我果個iq toy一樣的
仲要平咁多!!

我見網頁話有兩種玩法,另一個玩法,係咪教佢放返D杯去個盤到呢?
ernie168 2011-10-28 11:40:35 AM
肥墨魚 發表於 2011-10-28 10:29 AM
IQ玩具? 我用123膠墊教緊計数

WOW~ 計數咁犀利? 成效點呢?
ernie168 2011-10-28 11:42:23 AM
joeman 發表於 2011-10-28 10:47 AM
諗住遲D教埋佢寫字=0=

串英...寫字...? 勁~ 記得拍D片黎見識下喎?
肥墨魚 2011-10-28 12:42:19 PM
Wandywan 2011-10-28 12:49:33 PM
你唔好理肥墨魚佢係度亂up,你又信!

快速發帖