1P 幣
早 all : 之前同寵物店d人講買兩只女返黎 , 昨晚發現灰色果只騎小茶 , 但我又5見傻西有男性特徵 , 如果真係有左bb我都5知點算 lo , 我5識得怎樣做 , 請各位朋友指點要做d咩 , 謝謝 !
sanny0066 2011-10-28 10:05:07 AM
分籠囉最簡單
熊仔女小茶 2011-10-28 02:09:54 PM
但我晚晚都放佢地出來行街街WO . E+又5知有冇出事 , 昨晚見到有D錦既行為 .
hamstertroy 2011-10-28 09:52:44 PM

熊仔鼠地域性特別強, 一定要分籠, 野外戒奶後都會各走各路
當然倉鼠本身就是獨居動物, 其他種類也應該一鼠一籠/箱

小打未必知大打已太遲, 不要冒險, 男跟女還會不斷繁殖

所以盡快分開一鼠一籠/箱啦!!
出來玩都可以一先一後, 否則1個人都幾難handle...
sum192113 2011-10-29 07:26:24 PM
男男互un 同女女互un
我都見5少
你試下將鼠鼠反轉
男仔個patpat會比女仔紅or黑
因為有蛋蛋
熊仔女小茶 2011-10-31 01:41:53 PM
hi , 個只灰色暫時未見有蛋蛋 , 養左成兩個月 , 重係驚驚青青 , 5比摸 , 出來玩衫段時間縮下縮下
熊仔女小茶 2011-10-31 01:52:40 PM
但我兩只女到E+相處好和平WO , 5使分籠掛 ?
J.Milner 2011-11-4 10:34:53 PM
熊仔女小茶 發表於 2011-10-31 01:52 PM
但我兩只女到E+相處好和平WO , 5使分籠掛 ?

當然要分啦, 依家唔打架唔表示之後唔打架
當佢地越大個, 地盤意識就越強
打架係遲早既事, 分籠啦趁早

快速發帖