1P 幣
兔囡囡3日前做咗絕育日手術,到咗宜家都冇胃口,大便少咗同細粒咗,仲牛牛豆豆,唔知點算!
肥墨魚 2011-10-28 05:45:57 PM 來自手機
sanny0066 2011-10-28 05:54:23 PM
狂打草粉俾佢食啦....草粉應該隻隻兔都like食
wesky 2011-10-28 06:25:03 PM
你有冇草粉?有就定時定候餵
另外,準備幾種蔬菜,增進佢食慾
可以係籠入面鋪一層乾草,有助定神同增食慾

如果都係無改善,請搵獸醫,過耐無進食會致命
陳奶茶 2011-10-28 06:31:49 PM
兔囡囡3日前係响SPCA做手術,做完後冇任何藥比佢食,今日去SPCA覆診,同醫生講佢冇胃口,就幫佢打鹽水針,但係番屋企後佢仍然冇乜胃口,唔知點解?
花芝媽 2011-10-28 06:45:32 PM

陰公.. 止痛藥都無??     你有冇比草粉佢食??  佢唔食草  要比佢食草粉 草粉可以去買!     其
實你絕育前知佢唔會比草粉你  你應該一早去買定@@
另外可以買d 菜比佢食 ...        跟住搵d乾草圍住佢..  等佢周圍都有草食呀  

ccychoy 2011-10-28 06:46:29 PM
SPCA5識e兔嫁.甘你都去?
做咗絕育一定要餵草粉
sanny0066 2011-10-28 06:57:35 PM
ccychoy 發表於 2011-10-28 06:46 PM
SPCA5識e兔嫁.甘你都去?
做咗絕育一定要餵草粉

SPCA唔識醫兔
sanny0066 2011-10-28 06:58:43 PM
我諗學WESKY同花芝媽講法...真係舖層乾草啦..起碼兔兔死下死下好攰咁都唔洗走去草球/架先有草食...又有安全感
花芝媽 2011-10-28 07:17:03 PM
sanny0066 發表於 2011-10-28 06:57 PM
SPCA唔識醫兔

0.0  不過唔太信得過囉..   印象中之前係有醫生識做絕育  但係個個醫生走左... 而新黎d醫生又唔知點樣 ...  所以...不如搵d信譽高d既
花芝媽 2011-10-28 07:17:39 PM
樓主有冇草粉呀...  兔兔食得唔夠飽都無力啦
sanny0066 2011-10-28 07:22:54 PM
花芝媽 發表於 2011-10-28 07:17 PM
0.0  不過唔太信得過囉..   印象中之前係有醫生識做絕育  但係個個醫生走左... 而新黎d醫生又唔知點樣 .. ...

哈哈我仲打算去SPCA做絕育添
sanny0066 2011-10-28 07:23:31 PM

樓主應該趁而家仲草...寵物店未關門..那那臨去掃包草粉+枝針筒....解決左兔兔肚餓既問題先
陳奶茶 2011-10-28 07:45:40 PM
真係唔該晒咁多位, 我e+去買!
明日媽 2011-10-28 08:02:58 PM
陳奶茶 發表於 2011-10-28 07:45 PM
真係唔該晒咁多位, 我e+去買!

點會連止痛藥同草粉都唔開架!
開完刀會好痛架!個醫生傻架

快速發帖