之前一直都想俾兔兔試下O記的Organic Meadow Hay(有機草),
但都無貨~今個星期終於買到啦!!
買的時候其實有啲猶疑,因為每包草的顏色都好黃,
但MINIZOO店員話係正常,所以都係買左~

試食結果:超級滿意!!
食開MOMI 1ST + Oxbow Timothy + APD 的布冧,
其實一直都唔算好鍾意食草,但係今次一開包有機草,佢竟然破天荒自已衝返入籠食食食!
(比起食果樹草仲瘋狂)
之後仲痾啲特大的屎蛋,真係好好呀!!

唔知各位兔爸兔媽有無相同的經驗呢?

圖中布冧(小黑兔)正在起勢咁食~
布冧和她的草草

sum192113 2011-10-30 11:56:23 AM
有機草雖然7 d同黃(同所有有機野一樣)
但草味,纖維係所有草的no.1
因為無+d咩咩令草生快d同無+農藥
草草可以得到完全的生長
纖維營養完全保留下來兔兔當然仲意la
(之前有機農場d哥哥話我知的)
hh0 2011-10-30 02:22:26 PM 來自手機
睇落真係好黃咁, 香嗎? 
係咪當零食草
sanny0066 2011-10-30 04:36:43 PM
我諗樓主係溝草咁..每日溝少少俾佢地...唔係既話咁細包好快KO
unmildefleurs 2011-10-30 09:34:30 PM
sanny0066 發表於 2011-10-30 04:36 PM
我諗樓主係溝草咁..每日溝少少俾佢地...唔係既話咁細包好快KO

係呀 哈哈 我係早晚加一小撮俾隻傻妹食
我估計大概可以食一個月到啦
(因為佢本身食普通T草為主)
sanny0066 2011-10-30 11:46:05 PM
unmildefleurs 發表於 2011-10-30 09:34 PM
係呀 哈哈 我係早晚加一小撮俾隻傻妹食
我估計大概可以食一個月到啦
(因為佢本身食普通T草為主) ...

我覺得你隻兔兔D毛色好搞笑..係咪黑色黎嫁頭上面D毛好似濕濕地咁既
花芝媽 2011-10-31 01:07:33 AM
幾錢包呀@@
sanny0066 2011-10-31 02:14:48 AM
花芝媽 發表於 2011-10-31 01:07 AM
幾錢包呀@@

應該$48因為同樣size既oxbow其他草都係賣$48左右
unmildefleurs 2011-10-31 05:56:35 AM
sanny0066 發表於 2011-10-30 11:46 PM
我覺得你隻兔兔D毛色好搞笑..係咪黑色黎嫁頭上面D毛好似濕濕地咁既 ...

哈哈哈哈哈哈哈
佢係純黑色架(不過近pat pat位有啲啡色)
我諗係因為影相時反光所以睇落去濕左
unmildefleurs 2011-10-31 05:57:52 AM
花芝媽 發表於 2011-10-31 01:07 AM
幾錢包呀@@

包草$52呀~ (15oz)
因為係有機草 所以貴啲啩
sanny0066 2011-10-31 07:42:29 AM
unmildefleurs 發表於 2011-10-31 05:57 AM
包草$52呀~ (15oz)
因為係有機草 所以貴啲啩

我想問你係咪多數都係去旺角買兔兔用品多
unmildefleurs 2011-10-31 08:35:19 PM
係呀 因為MINIZOO價錢平 選擇又多 店員好人
同埋最重要係因為嗰度好多小動物 最近連貓都有
好好玩
sanny0066 2011-10-31 08:52:58 PM
unmildefleurs 發表於 2011-10-31 08:35 PM
係呀 因為MINIZOO價錢平 選擇又多 店員好人
同埋最重要係因為嗰度好多小動物 最近連貓都有
好好玩 ...

haha我半個月前去見到隻黑貓..尋日星期日同女友上去都仲見到隻黑貓..我估係店主自己養仲見到另外一隻新貓貓...都係好細隻...趴係D兔兔草上面訓得好冧
unmildefleurs 2011-10-31 11:00:58 PM
sanny0066 發表於 2011-10-31 08:52 PM
haha我半個月前去見到隻黑貓..尋日星期日同女友上去都仲見到隻黑貓..我估係店主自己養仲見到另外 ...

我上星期去 嗰陣時有兩隻~ 兩隻喵都好細隻 佢哋瞓響收銀隔籬擺草的櫃底 反哂肚 好好笑

如果我無搞錯的話
嗰度都係呢兩三個月先有養返兔兔 (之前見佢哋只係得龍貓+倉鼠+刺蝟)
呀 仲有連海龜都有 真係好厲害 果然係"minizoo"
sanny0066 2011-10-31 11:04:09 PM
unmildefleurs 發表於 2011-10-31 11:00 PM
我上星期去 嗰陣時有兩隻~ 兩隻喵都好細隻 佢哋瞓響收銀隔籬擺草的櫃底 反哂肚 好好笑

如果我無搞錯的話 ...

我都係最近呢2-3個月先有養兔=]初初見到有樓上動物用品店..上去8下點知上面真係有兔兔同好多龍貓...之後就成日上去了同埋D $都幾平...店員又nice

快速發帖