1P 幣
個草兜點砌去個籠?                                                                                                        

點砌? 唔駛用勾? 只係用果兩個夾夾住個籠倒草等佢自己扯草食?

係咪應該有勾果邊扣住個籠. 然後有一邊有塊平平地既係插落個籠同膠兜位之間?

hh0 2011-10-30 01:40:30 PM 來自手機
白色果個係外掛草架,就咁勾係籠外既橫鐵枝上,兔兔自己會扯草食
sanny0066 2011-10-30 04:32:28 PM
掛係出面就ok...你用草兜上面個2個勾..就可以包到籠外既鐵枝...但呢款草兜好唔穩陣..好易成個草兜反左
poorguy22 2011-10-30 05:51:27 PM
thanks. 我扣好左. 個底位剛好 攝實左個籠鐵同膠邊位之間夾緊左.
成功.

sanny0066 2011-10-30 11:47:06 PM
樓主你領養左一隻咩兔兔呀
花芝媽 2011-10-31 01:06:36 AM
個D鐵枝位好細WO..  兔兔塞個咀仔落去米好辛苦囉..    點解唔用放係籠入面個D一兜兜既草架@@
sanny0066 2011-10-31 02:14:07 AM
花芝媽 發表於 2011-10-31 01:06 AM
個D鐵枝位好細WO..  兔兔塞個咀仔落去米好辛苦囉..    點解唔用放係籠入面個D一兜兜既草架@@ ...

其實我覺得用草球最好...一來掛係籠入面..兔兔唔會食得好辛苦二來掛係籠外既草架...我都有用過..不過如果草架掛得高...兔兔淨係會食到草架下面既草...而係草架上面既草兔兔係會食唔到
poorguy22 2011-10-31 02:28:17 AM

我響網上幫左一位兔主要左隻兩歲既mini lop. 不過攤開都成隻手臂大..... 奶茶色+小淺奶茶色.
男仔 閹左~ 有機會我影好d佢個樣做頭像比大家分享下~
都幾健康. 希望佢乖d比我下次同佢剪指甲啦.
佢已經好好. 咩草都食(前主人講). 主糧就衰d. 中意食彩色果d..... 草佢專揀d粗枝一條條果d咬....葉反而小見佢吼......
我想試下比d新鮮草佢食. 會多d營養....所以買左d 栗米苗種子. 苜蓿種子自己試下種出黎比佢試下.
鮮甜好多.
sanny0066 2011-10-31 03:12:14 AM
poorguy22 發表於 2011-10-31 02:28 AM
我響網上幫左一位兔主要左隻兩歲既mini lop. 不過攤開都成隻手臂大..... 奶茶色+小淺奶茶色.
男仔 閹左~ 有 ...

我想問...彩色既糧係咪即係日本糧我未見過彩色既糧
sanny0066 2011-10-31 03:13:09 AM
食草專揀粗枝食咪好囉..我2隻衰囡都專揀幼枝+花花黎食咁樓主你現在餵緊咩牌子既草?____________?
花芝媽 2011-10-31 04:23:23 AM
糧可以慢慢轉.. 食草佢好好呀.. 食粗枝先好呀@@  咁樣牙仔個到你唔洗同佢擔心
unmildefleurs 2011-10-31 06:08:51 AM
poorguy22 發表於 2011-10-31 02:28 AM
男仔 閹左~ 有 ...

兩歲兔兔 如果本身無特別需要 最好唔好食太多苜蓿草呀(即係A草)~
因為鈣含量高 有機會令兔兔有鈣尿+結石的情況出現

你隻兔兔專食粗枝真係好好呀!!! 食MOMI 1ST CUT一定唔會嘥~
sanny0066 2011-10-31 07:46:34 AM
我都想2隻兔兔食晒d粗枝..我2隻都揀晒出來唔會食直到冇晒香味...我迫於無奈掉晒佢

快速發帖