1.)兔爸兔媽我想問吓有咩寵物店好介紹?
2.)我個fd隻兔兔太耐冇食草?對草草冇興趣點算?
3.)草粉除左8兔有得買之外.仲有冇其他地方有得買?
4.)有冇兔爸兔媽住天水園?(八掛下)
5.)元朗有冇咩大型寵物店?
6.)我兔兔好鐘意咬D ABC膠,除左ABC膠之外有冇可以舖個地下??
可能問題多左d,但都請兔爸兔媽幫幫手
Thx!!!!
kwan104kwan 2011-10-30 08:05:42 PM
元朗有  Pet Shop  同 8號寵物店  都幾好!

態度好之餘,問什麼都盡量答你!

太耐無食草?! 咁斷他糧,俾多點草他,迫他食囉!

我都係天水圍住的!

wm20472 2011-10-30 09:34:00 PM
1.)兔爸兔媽我想問吓有咩寵物店好介紹? - 以環境計, 我鍾意去 I Love兔及竉物便x, d兔仔精神d

2.)我個fd隻兔兔太耐冇食草?對草草冇興趣點算? - 唔食草對牙齒好大問題, 最好快d看獸醫

3.)草粉除左8兔有得買之外.仲有冇其他地方有得買? - 獸醫都有得賣

6.)我兔兔好鐘意咬D ABC膠,除左ABC膠之外有冇可以舖個地下?? - 兔仔天性無得改, 你可幾係上面加毛巾
unmildefleurs 2011-10-30 09:41:29 PM
除左8號兔之外 我覺得旺角的MINIZOO都好好 (亦都有草粉賣)
我平時都會推介有養兔/鼠鼠的朋友去嗰度買野
另外荃灣STATION R都應該唔錯 不過唔近我~

除左ABC膠之外, 你不妨考慮下兔協有得賣的"兔子玩樂地墊"
佢哋個YAHOO BLOG有介紹的
聽講話兔兔好鍾意喺上面玩+跳兔子舞
PETEGG都有得賣~

不過話時話 我隻兔兔一開頭都好鍾意咬啲ABC膠
但呢排都無咬LU 可能覺得無癮
所以樓主不妨觀察多一排啦
syt174698 2011-10-30 10:47:12 PM
有隻moni草糧,話係純草製成既糧,可以比兔兔試下食唔食,點解隻兔兔無食開草既??淨係食糧唔得喎,要快D比返草草佢食LU
sanny0066 2011-10-30 11:27:57 PM
1.)兔爸兔媽我想問吓有咩寵物店好介紹?旺角3樓小動物用品中心...今日先上完去..次次店員都好NICE咁介紹產品俾你荃灣8號兔都唔錯..因為個間店員都有好豐富既養兔經驗..可以同你SHARE..但產品一般產品其他寵物店貴
2.)我個fd隻兔兔太耐冇食草?對草草冇興趣點算?唔識答
3.)草粉除左8兔有得買之外.仲有冇其他地方有得買?旺角3樓小動物用品有賣..今日先買左用來看門口...大SIZE$188 細SIZE$88 大SIZE係樽裝..細SIZE係包裝 牌子係APD
4.)有冇兔爸兔媽住天水園?(八掛下)我住土瓜灣所以都係去旺角買兔兔用品多
5.)元朗有冇咩大型寵物店?我記得有間8號兔..但唔知汁左笠未
6.)我兔兔好鐘意咬D ABC膠,除左ABC膠之外有冇可以舖個地下??可以去千色店道買D大SIZE既小童氈...我見有兔友都係用呢D...都可以防滑
花芝媽 2011-10-31 01:27:32 AM

其他野人地都答左...

但草個到  ..太耐無食草...我諗你要叫你朋友帶隻兔仔去比醫生睇下牙齒..
太長既牙 ...兔仔會食唔到草..因為痛...

食草. 一定要有耐心去令佢食返=  =  佢幾歲???
買D香D既草...  新食草..可以買2CUT  溝D 1CUT...  
斷糧..  得草
但小心兔兔發皮4 肚餓唔食野 ...  ...  有D兔兔好硬頸
sanny0066 2011-10-31 02:19:44 AM
如果斷糧淨食草.都唔食..咪淨係俾2CUT...1CUT我覺得唔香..我2隻兔兔都過左一排先肯食多D 1CUT草不過我係一次過由2CUT轉去1CUT 唔係好似其他兔友咁慢慢溝
花芝媽 2011-10-31 04:26:50 AM
sanny0066 發表於 2011-10-31 02:19 AM
如果斷糧淨食草.都唔食..咪淨係俾2CUT...1CUT我覺得唔香..我2隻兔兔都過左一排先肯食多D 1CUT草不 ...

有D兔仔好硬頸 忽然轉左草 點都唔食野 搞到自己腸停- - 好危險
sanny0066 2011-10-31 07:41:23 AM
花芝媽 發表於 2011-10-31 04:26 AM
有D兔仔好硬頸 忽然轉左草 點都唔食野 搞到自己腸停- - 好危險 ...

因為初時轉草..我本身包2CIT已經食到得返草碎...所以就一次過好搏咁轉晒1CUT好彩2隻野都肯食

快速發帖