我之前個肥仔都唔識去廁所(不過e家識喇)
我都係好似咁多位爸爸媽媽咁用個兔仔廁所上面有個網果d
跟住我個肥仔唔書服去左睇醫生dr. hugh 教左我個野就係唔好放個網係個廁所上面
因為對腳仔唔好!!
佢教我係個廁所既角度放多d"子砂"跟住再係倘廁所上面放d t草我就會揀d長d粗d既t草!!
神奇既事情就係我第一日咁做發生了!!!
我第一日咁樣做第二日放工返去幫肥仔換野!!!
由果日開我我e家都只係要幫佢換廁所既野(每日)
佢係完全唔會周圍all!!!
咁樣做對兔兔腳仔好又可以識去廁所!
果d網真係好傷嫁千萬唔好用!!!
個龍入面都係丫!!!唔好用網/格仔地/ 平地都唔好!!!
一定要放野係入面!!我就放毛巾佢唔會咬!!!
唔可以放毛巾就用vetbed!!!都唔得既話就放t草係地上比佢行如果唔係...連平地都對佢地d腳仔唔好嫁!!!
肥仔就係好例子!!
之前佢d手仔有d紅色野我好驚dr. hugh教左我以上既方法!
一個月唔夠佢d紅色內仔冇曬了!!!
e家佢好開心琴日重買左abc 交比佢今晚買d廁所水管洗好就可以比佢有個小王國喇!!!
以上都係小小既分享希望對咁多位爸爸媽媽有用喇!!!
sanny0066 2011-10-31 01:58:44 PM
如果柯濕左廁所內既紙砂咪成隻腳都係尿@@
joeman 2011-10-31 02:02:17 PM
我之前都怕會咁樣
但係我又發現果d "子砂"係會吸曬d 尿我
佢對腳仔都係一樣好干爽的!
同埋因為有d草格一格d尿所以all左洛去d 尿都流曬洛下面
所以可以放心
Kasey 2011-10-31 04:28:06 PM
但係咁樣D草都會濕淋淋??? 佢一晚都柯好多尿喎.... 會唔會吸唔曬呢?
D草濕左佢踩落去....UM....諗到覺得好似好核突咁...
因為我果隻都未識去次所....
想試,不過咁米要曬好多T草囉???
有無相參考下~~~
joeman 2011-10-31 04:43:32 PM
我今晚試下影比你丫
我果個肥仔就會好叻咁去個廁所既角度去vv
不過你都唔洗怕佢會濕既d草因為我平時摸d草都只係濕左小小因為d草唔係好吸濕反而佢會流左洛下面
你用咩牌子既t草丫?

oxbow 果隻應該隻吸濕所以用黎放係低唔係咁好
momi果隻係最唔吸濕應該會好d如果你怕的話
不過我用oxbow都冇問題wor!!!
sanny0066 2011-10-31 05:14:47 PM
我現在已經叫女友俾Be同Yond試緊..但我又諗到一個問題..如果長期咁做...一來曬T草..二來曬紙砂..因為咁樣做一定用多左紙砂...因為要加厚D等佢吸濕D
Kasey 2011-11-1 12:32:18 AM
joeman 發表於 2011-10-31 04:43 PM
我今晚試下影比你丫
我果個肥仔就會好叻咁去個廁所既角度去vv
不過你都唔洗怕佢會濕既d草因為我平時摸d草都 ...

好,等你既相..!
我都係用OXBOW的.有試過佢都好衰格柯左係D草度,不過就唔係好濕,因為柯錯左一兩次..
不過如果係特登放比佢柯就好難講...

我用既紙粒係會化開的,唔係紙砂,吸力應該無咁大....
nan0kay 2011-11-1 01:08:08 AM
我家2個小朋友都無試過-,-
因為佢2個vv既量太多...所以無得唔用格網...
poorguy22 2011-11-1 01:45:14 AM
我用膠兜同厚身平滑膠蓋果隻屎兜. 應該唔會傷喇....因為都好厚身同好smooth下個盆.
花芝媽 2011-11-1 02:22:11 AM
poorguy22 發表於 2011-11-1 01:45 AM
我用膠兜同厚身平滑膠蓋果隻屎兜. 應該唔會傷喇....因為都好厚身同好smooth下個盆. ...

小心去水良唔良好 有時去水唔好 D尿就停左係上面
poorguy22 2011-11-1 02:24:12 AM
多謝關心. 而家我日日清. 觀察緊. 過一排我見無咩先再隔日
joeman 2011-11-1 04:55:56 PM
其實好衰嫁..
平面...對兔兔既腳仔影響同格仔版差唔多..
都係好易會有腳倉...
千期唔好制...
佢有事既時候佢又痛你又心痛...銀包又痛...
所以唔好貪平...一定要解決嫁...
sanny0066 2011-11-1 05:38:54 PM
joeman 發表於 2011-11-1 04:55 PM
其實好衰嫁..
平面...對兔兔既腳仔影響同格仔版差唔多..
都係好易會有腳倉...

平面又唔得...格仔板又唔得...咁應該點
Carman 2011-11-2 11:07:17 PM
sanny0066 發表於 2011-11-1 05:38 PM
平面又唔得...格仔板又唔得...咁應該點

用vetbed
sanny0066 2011-11-2 11:23:42 PM
Carman 發表於 2011-11-2 11:07 PM
用vetbed

睇黎大家都一致推介wo...真係唔入手都唔得

快速發帖