1P 幣
話說我家養左兩隻兔兔...
平時住埋同一個籠...自由時間會放哂佢地一齊出黎走走跳跳...
但因為其中一隻兔兔隻腳有事...需要打石膏...
為免再整親受傷的腳腳...所以暫時將兩隻兔兔分開左籠照顧...

分開都有2-3星期了...
其間都有自由時間...放哂2隻兔兔出黎見下面...((當然我會從旁睇住))
但兩隻兔兔一樣四圍ALL屎...ALL尿...((係自從分籠後先會咁))
整到好烏JO...

我想問...如果受傷的兔兔好返了...佢地住返埋同一個籠...
仲會唔會咁曳出黎四圍ALL??
太曳了真係....
yingxbb 2011-11-2 05:55:09 PM
sanny0066 發表於 2011-11-1 10:27 PM
我突然諗到一個原因..係因為你將2隻兔兔分開左....咁咪2個籠...2個籠各自有唔同氣味(即係廁所發生既氣味) ...

我都有咁認為...
sanny0066 2011-11-2 05:57:49 PM
yingxbb 發表於 2011-11-2 05:55 PM
我都有咁認為...

遲D放返埋一齊住返...打交仲麻煩
hgod 2011-11-4 01:56:31 AM
同一個籠通常已分出邊個老大, 老大會响所有嘢都留自己陣味, 包括已屈服的兔兔身上, 但分開後佢地就分唔到邊個係老大, 經常响自己活動的地方有其他兔兔味, 咁兩隻嘢咪不停放地雷屎旦同尿尿黎霸地盤law
sanny0066 2011-11-4 01:59:32 AM
hgod 發表於 2011-11-4 01:56 AM
同一個籠通常已分出邊個老大, 老大會响所有嘢都留自己陣味, 包括已屈服的兔兔身上, 但分開後佢地就分唔到邊 ...

你咁講都好合邏輯所以養2隻兔兔夾唔到既話..通常2隻都周圍vv
yingxbb 2011-11-4 04:21:17 PM
sanny0066 發表於 2011-11-4 01:59 AM
你咁講都好合邏輯所以養2隻兔兔夾唔到既話..通常2隻都周圍vv

1定夾得到的~!!!
康復情況不錯~~~~~
sanny0066 2011-11-4 04:22:56 PM
yingxbb 發表於 2011-11-4 04:21 PM
1定夾得到的~!!!
康復情況不錯~~~~~

唔好咁興啦..反事都要作最壞既打算ma..係咪
yingxbb 2011-11-4 04:28:24 PM
sanny0066 發表於 2011-11-4 04:22 PM
唔好咁興啦..反事都要作最壞既打算ma..係咪

我會努力令兔兔回復當初...haha^_^"
因為我愛他們=]
sanny0066 2011-11-4 04:34:33 PM
我都好努力咁學習做一個好既兔爸..俾最好最好既生活兔兔

快速發帖