1P 幣
話說我家養左兩隻兔兔...
平時住埋同一個籠...自由時間會放哂佢地一齊出黎走走跳跳...
但因為其中一隻兔兔隻腳有事...需要打石膏...
為免再整親受傷的腳腳...所以暫時將兩隻兔兔分開左籠照顧...

分開都有2-3星期了...
其間都有自由時間...放哂2隻兔兔出黎見下面...((當然我會從旁睇住))
但兩隻兔兔一樣四圍ALL屎...ALL尿...((係自從分籠後先會咁))
整到好烏JO...

我想問...如果受傷的兔兔好返了...佢地住返埋同一個籠...
仲會唔會咁曳出黎四圍ALL??
太曳了真係....
sanny0066 2011-11-1 10:38:38 AM
我想問你既意思係..之前一齊住..放出來玩時唔會周圍all屎all尿...現在分開住..一齊放出來玩就周圍all??
yingxbb 2011-11-1 10:40:49 AM
係Ar....一地都係.....
sanny0066 2011-11-1 10:43:51 AM
可能佢唔滿意你分開佢地...咪同你玩野囉
yingxbb 2011-11-1 11:00:16 AM
sanny0066 發表於 2011-11-1 10:43 AM
可能佢唔滿意你分開佢地...咪同你玩野囉

咁我都為佢地好ja><"
唔好咁對我啦.....
sanny0066 2011-11-1 11:08:23 AM
哈哈冇計嫁..兔兔佢地諗咩我地真係唔明...初初bE得一隻兔個時..都好乖唔會出黎周圍ALL..但一多左隻YondYond..就亂柯啦
yingxbb 2011-11-1 11:24:40 AM
sanny0066 發表於 2011-11-1 11:08 AM
哈哈冇計嫁..兔兔佢地諗咩我地真係唔明...初初bE得一隻兔個時..都好乖唔會出黎周圍ALL..但一多左隻YondYond ...

我想比佢地出黎走下...但見到周地都係屎屎尿尿.....
始終有點兒...那個~
sanny0066 2011-11-1 11:28:58 AM
其實唯有勤力D汁同抹...唔同你24小時都困佢係籠咩..好慘嫁
yingxbb 2011-11-1 11:42:27 AM
sanny0066 發表於 2011-11-1 11:28 AM
其實唯有勤力D汁同抹...唔同你24小時都困佢係籠咩..好慘嫁

係阿~_~...唯有等兔兔隻腳快D好返...佢地就可以係返埋一齊...
sanny0066 2011-11-1 05:34:00 PM
真開心...可以2隻兔相處得咁融合真係妒忌
unmildefleurs 2011-11-1 07:05:03 PM
其實會唔會係因為佢哋年紀大左 要開始霸地盤??
你兩隻兔兔宜家幾大呀?
yingxbb 2011-11-1 08:05:52 PM
unmildefleurs 發表於 2011-11-1 07:05 PM
其實會唔會係因為佢哋年紀大左 要開始霸地盤??
你兩隻兔兔宜家幾大呀?

其實我兩隻兔兔都未夠一歲既..
當初佢地一齊住既時候..係好乖架...
唔會出黎ALL屎ALL尿....至多都係1-2粒屎...
但一分開左....之後每一次放籠出黎...1堆堆屎及尿...=.="
unmildefleurs 2011-11-1 08:53:54 PM
yingxbb 發表於 2011-11-1 08:05 PM
唔會出黎ALL屎ALL尿....至多都係1-2粒 ...

唔 可能佢哋覺得環境轉變左 所以亂黎
不過都可能係真係因為想發你脾氣
希望你隻兔兔好返之後 一齊住番 會無問題啦
sanny0066 2011-11-1 10:27:30 PM
yingxbb 發表於 2011-11-1 08:05 PM
唔會出黎ALL屎ALL尿....至多都係1-2粒 ...

我突然諗到一個原因..係因為你將2隻兔兔分開左....咁咪2個籠...2個籠各自有唔同氣味(即係廁所發生既氣味)....咁自不然另一隻兔兔就以為有新兔兔入黎霸地盤...咪會亂柯囉呢個假設成唔成立
yingxbb 2011-11-2 05:53:25 PM
unmildefleurs 發表於 2011-11-1 08:53 PM
唔 可能佢哋覺得環境轉變左 所以亂黎
不過都可能係真係因為想發你脾氣
希望你隻兔兔好返之後 一齊住番 ...

我都好希望>_<"
唔知佢幾時先康復呢..

快速發帖