我隻兔兔係執返o黎架,佢個身上有一直有一陣臭味..之前睇vet,醫生教我用濕毛巾清潔,唔好同佢沖涼。

但係我日日同佢抹身,陣味都係一樣咁勁..
我想問大家係點樣幫兔兔清潔先無陣臭味o既呢??
sanny0066 2011-11-4 12:46:12 AM
lok518 發表於 2011-11-4 12:43 AM
我都擔心太遲絕育會有事同埋會貴好多,我問過大圍dr tiger,做絕育要3k以上...
唉.....我執左佢返o黎之後,d錢 ...

D錢好似倒水咁係正常嫁唔洗咁傷心
sanny0066 2011-11-4 12:46:37 AM
我記得Dr.Ma講過...兔囡絕育最好係8個月-3歲..唔知有冇記錯
花芝媽 2011-11-4 12:47:59 AM
點都要捱一排...  捱完佢會自己散陣味 ...  因為d毛毛癡住d臭味 ...   所以會咁 ...  

為有多D幫佢清潔下...    你汁佢返黎係善事黎...  

方便有車既話絕育帶佢去睇9龍城  順手格下價@@    印象中個邊會平D..  
2間絕育都唔差..好多兔兔去..但睇下邊邊就你
syt174698 2011-11-4 12:48:36 AM
lok518 發表於 2011-11-4 12:43 AM
我都擔心太遲絕育會有事同埋會貴好多,我問過大圍dr tiger,做絕育要3k以上...
唉.....我執左佢返o黎之後,d錢 ...

樓主,想經濟D可以考慮九龍城動物醫院搵DR. MA,好多兔友都係搵佢睇兔兔,你講大圍果間,好似被人講到無晒醫德,之前係好出名,不過太貴,要你驗乜驗物,九龍城係遠D,不過而家交通咁方便,遠D都要去,我住天水圍,都係去九龍城搵DR. MA睇兔兔
sanny0066 2011-11-4 12:48:48 AM
花芝媽 發表於 2011-11-4 12:47 AM
點都要捱一排...  捱完佢會自己散陣味 ...  因為d毛毛癡住d臭味 ...   所以會咁 ...  

為有多D幫佢清潔下. ...

兔囡係九龍城絕都唔洗2k..包埋藥同草粉wo
syt174698 2011-11-4 12:49:34 AM
九龍城做絕育,包藥都唔駛2K
sanny0066 2011-11-4 12:50:26 AM
同埋我覺得Dr.Ma都幾好呀...我去過3次佢都好nice
花芝媽 2011-11-4 12:54:17 AM
但要睇返兔兔.....佢有返甘上下年齡...  
大吉利是講句..   一個唔好彩如果絕育個陣發現有輕微既CANCER... 係會比普通絕育貴D~  

但印象中都係9龍城平D~~___~~
lok518 2011-11-4 12:54:44 AM
唔該晒你地o既意見呀..其實我都覺得大圍o個到真係幾貴,不過我住得好僻(近沙頭角)..
所以之前帶佢去o個到睇醫生...如果九龍城真係唔洗2k,我寧願帶佢出九龍城!!!
花芝媽 2011-11-4 12:55:27 AM
sanny0066 發表於 2011-11-4 12:48 AM
兔囡係九龍城絕都唔洗2k..包埋藥同草粉wo

所以我米叫樓主去格下價 ...  因為我印象都係9龍城平  ...
lok518 2011-11-4 12:59:01 AM
花芝媽 發表於 2011-11-4 12:54 AM
但要睇返兔兔.....佢有返甘上下年齡...  
大吉利是講句..   一個唔好彩如果絕育個陣發現有輕微既CANCER...  ...

之前o係大圍,醫生幫佢驗血同檢查完話佢好正常...應該無...事...掛....
花芝媽 2011-11-4 01:21:57 AM
甘OK啦  可以去9龍城  又慳返D$$
sanny0066 2011-11-4 01:29:19 AM
包架貨van出九龍城再返返入沙頭角...來回都唔洗1K
cluerabbit 2011-11-4 02:22:25 AM
佢係5係放屁呀,我隻d臭味時有時冇
Alan7617 2011-11-4 03:36:58 AM
多d刨文,對你有好大幫助,你幫佢梳毛前,有無抱下佢同佢按摩下先幫佢梳,等佢知道你喺度做,我每次都幫我果2隻咁做,到反轉佢時無咁易出"重腳"

快速發帖