傻豬 幹嘛 這麼突然 急速的走了… 你不愛我了 是嗎
兩星期突然的暴瘦 星期五才看了醫生, 給你種菌
才只餵了你三天藥...只是三天......
我們還跟醫生約好了7天後見面, 忘了嗎?
為何.......

我知道你很辛苦....你的樣子告訴了我
我接受不了 這樣的突然... 你只有一歲零三個月...
為什麼 可以急病就即病... 就好不起來了
為什麼要靜悄悄地離開? 為什麼只留下硬硬的軀殼?
傻豬, 你的靈魂在哪裡? 你可以跟我對話了嗎?
崩潰了.......

Admin 2011-11-14 10:57:37 PM
Rest in peace ...
Pancake323 2011-11-15 12:15:17 AM
Rest in peace! 我相信牠在彩虹橋時,亦會回味與你一起的快樂時光!
J.Milner 2011-11-15 08:43:51 AM 來自手機
事情真係發生得太快了
牠靜悄悄離開 就係唔想你這位一生中最愛的他傷心 只要你以後記得大家曾經相處過 就係佢一生中最大滿足!
小班 2011-11-15 02:14:57 PM
THANKS!

相信佢係腫瘤爆裂失血而離去...
我係廚紙上面見有血......

佢合埋左2/3眼........傻豬, 不知你現在快樂嗎'
小班 2011-11-15 02:29:55 PM
我可以點........................
J.Milner 2011-11-15 10:04:51 PM 來自手機
你可以點?佢地黎既目的係咩?
比你飼養?唔係!
係令你每日添加快樂同色彩!
唔單至鼠鼠 所有寵物都係一樣
就係令主人開心
如果你咁就一沉不起 對得住佢嗎?
傷心過後 要振作啦
J.Milner 2011-11-15 10:07:29 PM 來自手機
為佢最後做一件事
好好安葬佢啦
chillimilk 2011-11-17 09:55:36 PM
小班, 睇完你的留言 好傷心 哭了 我好明白你依家既心情 但你要加油
兩日前 我其中一隻鼠鼠有問題 當晚都貪心到哭起來 我好怕佢會離開我
佢都一樣係 小紫王...

希望你早日recover ...
你既寶貝 RIP
小班 2011-11-18 01:47:33 AM
J.Milner 發表於 2011-11-15 10:07 PM
為佢最後做一件事
好好安葬佢啦

嗯... 而家心情平伏左.. 重新審判過自己對養寵物既態度
小班 2011-11-18 01:49:25 AM
chillimilk 發表於 2011-11-17 09:55 PM
小班, 睇完你的留言 好傷心 哭了 我好明白你依家既心情 但你要加油
兩日前 我其中一隻鼠鼠有問題 當晚都貪 ...

嗯.... 對不起, 引起了你的傷感,
小紫王, 奶茶的確是獨一無二, 不可取替的,
我諗, 哩個世界咁多倉鼠仔, 如果佢知道我係幾咁重視佢, 愛錫佢
好足夠了...

目前生活都要過, 唯一可以做既就係收埋哩件事在心裡,
好好照顧小冬甩..

鼠鼠有咩唔妥?
小班 2011-11-18 01:50:37 AM
J.Milner 發表於 2011-11-15 10:04 PM
你可以點?佢地黎既目的係咩?
比你飼養?唔係!
係令你每日添加快樂同色彩!

係喇, 多謝安慰~
我最終都冇因為小倉鼠既離去而沉淪
我知道我依然係要過生活,
唔可能因為小倉鼠, 而唔去溫書唔去考試
希望今次, 唔會辜負左小寶貝
J.Milner 2011-11-18 09:53:36 PM
小班 發表於 2011-11-18 01:50 AM
係喇, 多謝安慰~
我最終都冇因為小倉鼠既離去而沉淪
我知道我依然係要過生活,

所以我一直覺得
鼠鼠係令我地成長同成熟
小班 2011-11-18 11:06:11 PM
J.Milner 發表於 2011-11-18 09:53 PM
所以我一直覺得
鼠鼠係令我地成長同成熟

agree
chillimilk 2011-11-19 03:26:08 AM
J.Milner 發表於 2011-11-18 09:53 PM
所以我一直覺得
鼠鼠係令我地成長同成熟

仲有令我地學識愛護動物及尊重生命!!

快速發帖