點教VV

vienna84 發表於 2011-11-21 14:05|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
多多 4-5個月, 我係屋企經常放佢出黎周圍走, 唔會係地下VV 但係有時會見到CC, 我都想係籠到放軟墊,佢成日都跳上梳化,對腳都想保護多D, 但係我怕佢係上面VV 就麻煩啦.....我白醋就試過啦, 而且...最大問題係我發現唔到佢幾時VV....想捉都捉唔到
仲會係個A草個到VV ...><激死我
有咩計仔?

仲有想問下大家草球同草架係咪好必需呢? 因為我平時都係放係一個角落, 任得佢食~
今晚番去POST 個籠比你地睇下~
vienna84 2011-11-21 05:00:29 PM
sanny0066 發表於 2011-11-21 04:46 PM
haha最緊要幫到你我隻BeBe初初都唔識係籠內VV...但係我有次用左將草散散係廁所上面...散左2-3日 ...

GOOD!!!!一於試下!!!
sanny0066 2011-11-21 05:10:35 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 05:00 PM
GOOD!!!!一於試下!!!

你打算換咩籠呀??? 兔友wendy放緊個M字頭既籠..你可以去寵物買賣區睇下
vienna84 2011-11-21 06:09:23 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-11-21 05:10 PM
你打算換咩籠呀??? 兔友wendy放緊個M字頭既籠..你可以去寵物買賣區睇下 ...

我打算買個簡單架ja,不過都幾大sr 個隻jolly.
有人話舊兔籠會有兔兔陣味,我怕多多唔鐘意^_^keke
vienna84 2011-11-21 06:09:47 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-11-21 05:10 PM
你打算換咩籠呀??? 兔友wendy放緊個M字頭既籠..你可以去寵物買賣區睇下 ...

有人話舊兔籠會有兔兔陣味,我怕多多唔鐘意^_^keke
sanny0066 2011-11-21 07:20:46 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 06:09 PM
有人話舊兔籠會有兔兔陣味,我怕多多唔鐘意^_^keke ...

明白明白...咁你可以買JOLLY別墅籠呀..我現在2隻兔兔都用緊...大約$600左右吧
一來有底盤 因為你隻兔兔唔識vv..清潔方便D
二來 size都OK大呀...70CMX50CMX50CM (應該冇記錯)
靜妍媽 2011-11-22 12:48:16 PM
個放位咁奇怪ge~~個籃係廁所黎架?
如果係ge,我建議你買個真係兔兔用ge廁所啦,係我都唔去果度痾啦,
要跳入去咁麻煩...
靜妍媽 2011-11-22 12:55:24 PM
其實佢中意訓廁所有可能係覺得熱,
係個廁所度點解冇舖滿廁所粒ge?!
係入便vv咪整到成腳都係囉
sanny0066 2011-11-22 02:43:20 PM
個籠一來細..二來個廁所又唔似廁所...放既位置又奇怪
vienna84 2011-11-22 04:12:45 PM 來自手機
其實之前係有個廁所,有用過尿片,又用過木粒,但係佢都係鐘意訓係入面,攤係到,距鐘意安全感,距連係廳訓都係挨住d櫃,風扇底丫,咪索性比個大d距訓得舒服d,申長手腳
sanny0066 2011-11-22 04:34:24 PM
vienna84 發表於 2011-11-22 04:12 PM
其實之前係有個廁所,有用過尿片,又用過木粒,但係佢都係鐘意訓係入面,攤係到,距鐘意安全感,距連係廳訓 ...

初初我買Yond返來時..佢都係好鍾意訓係廁上面...你隻兔兔養左幾耐??其實我覺得兔兔欠缺安全感...係做主人既責任...但係我覺得主人絕對唔可以俾兔兔訓廁所囉你聞唔聞到兔兔身上有陣廁所味
vienna84 2011-11-22 04:39:28 PM 來自手機
咁又無味,urm,好細個買番黎啦,距好痴我架,跟住我行,又抱又攬又錫都黎唔切,距係籠邊到都去Vv,但係呢個訓教既地方就唔會loo
sanny0066 2011-11-22 04:49:23 PM
vienna84 發表於 2011-11-22 04:39 PM
咁又無味,urm,好細個買番黎啦,距好痴我架,跟住我行,又抱又攬又錫都黎唔切,距係籠邊到都去Vv,但係呢個 ...

下...好神狗既兔...竟然廁所內唔VV..其他地方先VV
vienna84 2011-11-22 04:49:48 PM 來自手機
Btw,個個變左距訓教地方唔係原意既廁所loo,暫時未買新籠所以問定點樣教lor,遲下一買左就可以教好啦
vienna84 2011-11-22 04:57:35 PM 來自手機
無錯,95%唔會,好有性格,平時成日鬧距唔可以入梳化底,距就係死都要入,用兔糧引都唔得,到而家我反而放棄左,距就經過望下就算^_^ 小朋友仔
sanny0066 2011-11-22 05:01:08 PM
vienna84 發表於 2011-11-22 04:57 PM
無錯,95%唔會,好有性格,平時成日鬧距唔可以入梳化底,距就係死都要入,用兔糧引都唔得,到而家我反而放 ...

有D兔兔唔教佢..反而會自己乖乖地...愈教佢效果愈衰兔兔係好有性格的

快速發帖