點教VV

vienna84 發表於 2011-11-21 14:05|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
多多 4-5個月, 我係屋企經常放佢出黎周圍走, 唔會係地下VV 但係有時會見到CC, 我都想係籠到放軟墊,佢成日都跳上梳化,對腳都想保護多D, 但係我怕佢係上面VV 就麻煩啦.....我白醋就試過啦, 而且...最大問題係我發現唔到佢幾時VV....想捉都捉唔到
仲會係個A草個到VV ...><激死我
有咩計仔?

仲有想問下大家草球同草架係咪好必需呢? 因為我平時都係放係一個角落, 任得佢食~
今晚番去POST 個籠比你地睇下~
sanny0066 2011-11-21 03:03:28 PM
先了解一下..你隻兔兔而家會唔會係籠外VV? 因為我睇唔太明你段野..可能我理解能力較差
另外草架/草球 其實唔係必須...你用仙女散草方法 兔兔食草更加容易
但以我2隻兔兔為例..2隻VV都唔係100%命中廁所...所以我會用草球 唔會用仙女散草
yingxbb 2011-11-21 03:08:17 PM
以前我都係就咁放D草...但因為見兔兔成日係草上面VV..所以轉左用草球..解決左呢個問題..
但我養左4個幾月...隻仔仲未識係廁所上面VV...
我都冇哂佢乎....
vienna84 2011-11-21 03:11:54 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-11-21 03:03 PM
先了解一下..你隻兔兔而家會唔會係籠外VV? 因為我睇唔太明你段野..可能我理解能力較差
另外草架/ ...

距唔會係籠外VV丫,距都唔識係一個地方,連自己訓教個位都會...>< 更何況放草既地方。。。。any suggestion?
vienna84 2011-11-21 03:14:50 PM
呢張唔係咁清楚, 不過可以睇住先
sanny0066 2011-11-21 03:18:48 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 03:14 PM
呢張唔係咁清楚, 不過可以睇住先

佢訓係廁所?同埋點解佢廁所放係正中間既
sanny0066 2011-11-21 03:30:47 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 03:11 PM
距唔會係籠外VV丫,距都唔識係一個地方,連自己訓教個位都會...>< 更何況放草既地方。。。。any suggesti ...

你既意思係咪..你隻兔兔雖然唔會係籠外vv...但會係籠內是但一個地方vv...唔會100%命中廁所? 岩唔岩??
vienna84 2011-11-21 03:38:52 PM
岩丫,
佢唔係中間, 只係之前有一個廁所, 好鍾意申手申腳係入面訓, 大個女左, 唔夠訓, 咪索性買個大d 既, 比佢訓得舒服d
sanny0066 2011-11-21 03:48:35 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 03:38 PM
岩丫,
佢唔係中間, 只係之前有一個廁所, 好鍾意申手申腳係入面訓, 大個女左, 唔夠訓, 咪索性買個大d 既,  ...

兔兔唔識係籠內去廁所vv..更加唔好用仙女散草方法同埋見你個籠唔算大....用草球掛起慳返d位更加好
vienna84 2011-11-21 04:04:00 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-11-21 03:48 PM
兔兔唔識係籠內去廁所vv..更加唔好用仙女散草方法同埋見你個籠唔算大....用草球掛起慳返d位更加 ...

係丫?我想整肥d距,如果用草球,距會唔會食得辛苦同唔多架?我都打算買個大d高多一層既籠比距,我番工始凍都係放距入去玩
vienna84 2011-11-21 04:05:23 PM 來自手機
Btw,咁草架定球好d?,同埋點樣可以睇到距去VV,你成功未?
sanny0066 2011-11-21 04:06:40 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 04:04 PM
係丫?我想整肥d距,如果用草球,距會唔會食得辛苦同唔多架?我都打算買個大d高多一層既籠比距,我番工始 ...

草球 我2隻囡囡都食得唔辛苦..當然初期用草球係要習慣下..因為仙女散草係不勞而獲..而草球係要扯一輪先有草食@@
你個籠係要換個大d嫁啦...睇相你呢個籠好細....高一層其實就唔需要既...始終兔兔唔係龍貓
sanny0066 2011-11-21 04:11:48 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 04:05 PM
Btw,咁草架定球好d?,同埋點樣可以睇到距去VV,你成功未?

睇VV好簡單..佢一企定定豎起條毛就係...當然如果你兔兔係唔同地方VV..你一定一324小時睇住佢..如果你呢分鐘又打緊機..個分鐘又睇緊電視煲緊劇..你好難睇到佢幾時VV
草球會比草架好..因為我2款都俾兔兔使用過..草架我個款係外置木草球..因為草架當兔兔食左下面個層草後...上面個層好難跌落去..令到兔兔想食都食唔到..相反草球係內疊的....又可以轉動...所以兔兔對住草球會施展渾身解數去食晒所有既草
vienna84 2011-11-21 04:36:49 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-11-21 04:11 PM
睇VV好簡單..佢一企定定豎起條毛就係...當然如果你兔兔係唔同地方VV..你一定 ...

超長細^_^  thx a lot,可能換左籠會易睇d掛
sanny0066 2011-11-21 04:46:05 PM
vienna84 發表於 2011-11-21 04:36 PM
超長細^_^  thx a lot,可能換左籠會易睇d掛

haha最緊要幫到你我隻BeBe初初都唔識係籠內VV...但係我有次用左將草散散係廁所上面...散左2-3日左右...即刻有95%命中....有5%(即係1次)係因為食緊草 唔想去廁所VV...因為佢VV個個位就係佢企係道食草球個個位
所以你可以試下將草碎散係廁所上面

快速發帖