sanny0066 2011-11-29 12:14:21 PM
呢個係用電腦post相上論壇???定電話post相上論壇
肥墨魚 2011-11-29 12:19:33 PM 來自手機
joeman 2011-11-29 12:48:49 PM
果條LINK 要次次打?
肥墨魚 2011-11-29 01:06:37 PM 來自手機
joeman 2011-11-29 02:16:48 PM
係WOR一陣試下放肥仔上黎先
jinjin 2011-11-29 03:33:56 PM

唔想upload上相簿網的話,可以試下先打好哂D字,click左發帖/回覆先,
之後再入返去係編輯度click圖片個icon,揀普通上傳,就可以直接upload到相上黎,
因為第一次發帖時係無得揀普通上傳的,好古怪,
又或者放哂上相冊先,用普通上傳揀返相冊post返出黎都得。

我試左好幾次至搵到呢個方法
sanny0066 2011-11-29 05:29:48 PM
jinjin 發表於 2011-11-29 03:33 PM
唔想upload上相簿網的話,可以試下先打好哂D字,click左發帖/回覆先,
之後再入返去係編輯度click圖片個ic ...

呢個方法係IPHONE用到嗎我唔想再成日用微博偷相再轉去論壇
jinjin 2011-11-29 05:36:50 PM
sanny0066 發表於 2011-11-29 05:29 PM
呢個方法係IPHONE用到嗎我唔想再成日用微博偷相再轉去論壇

我未試過用手機呀,我都係用電腦upload,不過手機版應該同電腦一樣既嗟~
chillimilk 2011-11-29 05:38:40 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-29 12:19 PM
兩樣都得,其實同面書同一道理

mugyu爸 超好人喔
但.....

我超蠢 等陣慢慢試下先
chillimilk 2011-11-29 05:39:40 PM
sanny0066 發表於 2011-11-29 05:29 PM

係wor ifone ipad 得吾得ga
肥墨魚 2011-11-29 05:43:07 PM 來自手機
肥墨魚 2011-11-29 05:49:20 PM 來自手機
chillimilk 2011-11-29 05:56:24 PM

[IMG]http://i1233.photobucket.com/albums/ff396/chillimilk/c2363a78.jpg[/IMG]

jinjin 發表於 2011-11-29 03:33 PM
之後再入返去係編輯度click圖片個ic ...

試下邊個方法得先 再upload個網布頂狗籠你睇la

sanny0066 2011-11-29 05:56:53 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-29 05:43 PM
andriod 用唔到attachment
iphone 唔知到
微博/面書都係其中方法

我用微博又要up左上去先...再偷返圖有點兒麻煩

快速發帖